Musorujsag
Élő Eredmények

La Liga: hétfőtől engedélyezett a keretedzés, fokozatosan térhetnek vissza a nézők

La Liga: hétfőtől engedélyezett a keretedzés, fokozatosan térhetnek vissza a nézők

MTI
Hétfőtől teljes kerettel készülhetnek a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok, míg a Spanyol Labdarúgóliga elképzelései szerint a következő bajnoki szezonban csak fokozatosan, három ütemben térhetnének vissza a szurkolók a lelátókra.

A La Ligában érdekelt együttesek május elején még csak kis csoportokban kezdhették meg a felkészülést a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény folytatására, hétfőtől azonban már teljes értékű munkát végezhetnek az egész keret részvételével.

Az El País napilap információ szerint a liga optimistán, ugyanakkor óvatosan tervez a nézők visszatérésével kapcsolatban. Ennek megfelelően a szeptember 12-i rajton a stadionok nézőtéri kapacitásának 30 százalékával tervezhetnek a klubok.

Novemberben már 50 százalékos lehet a látogatottság, de csak januártól rendezhetnének ismét telt házas találkozókat a La Ligában.

A koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után, június 11-én folytatják, a záróforduló július 18-19-én lesz. A mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik meg.

A La Liga küzdelmeiből még 11 forduló van hátra, az 58 pontos listavezető FC Barcelonát két pont hátránnyal követi a Real Madrid.

További tartalmak