Musorujsag
Élő Eredmények

Az Atalanta mestere bevallotta, koronavírusos volt

Az Atalanta mestere bevallotta, koronavírusos volt

m4sport.hu/ESPN
Gian Piero Gasperini, az Atalanta 62 éves vezetőedzője elmondta, hogy a Valencia elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó előtt betegnek érezte magát, később kiderült, hogy valójában megfertőződött a koronavírussal.

Az Atalanta Bergamo városának csapata, amely abban a régióban található, amelyben a koronavírus-járvány olaszországi tetőzése idején a legtöbb halottat regisztrálták. A márciusi Atalanta-Valencia BL-nyolcaddöntőről, amelyet Milánóban, a San Siro Stadionban rendeztek azt mondta a tartomány főorvosa, hogy jó eséllyel felgyorsította a vírus terjedését Lombardiában.

A város (Bergamo) főpolgármestere is arról nyilatkozott a mérkőzés után, hogy nem szabadott volna megrendezni, mert gyakorlatilag egy biológiai bomba volt, amely a vírus melegágyának bizonyult az országban.

Gian Piero Gasperini az olasz Gazzetta dello Sportnak beszélt arról, hogy a mérkőzést megelőző este pocsékul érezte magát.

„A meccs előtti este Valenciában beteg voltam. A meccs napján délután, ha lehet, még rosszabb állapotban voltam. A kispadon végig szörnyen éreztem magam. Március 10-e volt. Az előtte lévő két éjszaka Zingoniában alig aludtam valamit. Nem voltam lázas, de úgy éreztem, mintha 40 fokos lázam lenne. Szinte minden percben hallottam, amint a mentőautók elzúgnak az épület előtt, mert a közelben egy kórház volt található. Olyan érzésem volt, mintha háborús időket élnénk” – emlékezett vissza Gasperoni.

Az általa említett dátum azért is fontos, mert pont aznap jelentette be az olasz kormány a kijárási tilalmat, utána a futballélet is teljesen leállt az országban.

„Éjjel azon elmélkedtem, ’ha oda (a kórházba) kell mennem, mi lesz velem? Nem mehetek, mert még sok dolgom van’. Persze ezt csak játékosan mormogtam magamnak, nem gondoltam komolyan” – mondta az Atalanta mestere.

Később kiderült, hogy volt oka az aggodalomra, habár a mérkőzés után már jól érezte magát. Abban az időszakban, amikor szigorításokat vezettek be hazájában.

„14-én (márciusban), szombaton egy extrém edzést tartottam magamnak, olyat, amilyet előtte évekig nem. Jól éreztem magam és erősnek. A nehezén túlvoltam. Zingoniában maradtam három hetet, később a feleségemmel és a gyerekekkel elmentem Torinóba, de a kötelező távolságtartást végig betartottam. Annak ellenére, hogy nem volt lázam, megcsináltattam a tesztet. Tíz nappal ezelőtt kiderül, hogy megfertőződtem a koronavírussal, kimutatták bennem az antitesteket. Ugyanakkor ez ne jelenti azt, hogy immunissá váltam” – vallotta Gasperini az olasz újságnak.

Borítókép: epa08188252 Atalanta's coach Gian Piero Gasperini gestures during the Italian Serie A soccer match Atalanta BC vs Genoa at the Gewiss Stadium in Bergamo, Italy, 02 February 2020. EPA/PAOLO MAGNI

További tartalmak