Musorujsag
Élő Eredmények

Tíz másodperc sem kellett Gulácsinak és Wernernek a lipcsei gólhoz

Tíz másodperc sem kellett Gulácsinak és Wernernek a lipcsei gólhoz

m4sport.hu
Villámgólt hozott össze Gulácsi Péter és Timo Werner az RB Leipzig – 1. FC Köln bajnoki mérkőzésen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a lipcseiek idegenben egygólos hátrányból 4–2-re nyerték a Bundesliga 29. fordulójának hétfő esti zárómérkőzését, Gulácsiéknak ez már a tizedik veretlen bajnoki mérkőzésük volt sorozatban, a tabella harmadik helyén állva két pont a hátrányuk a második Dortmunddal szemben, és kettővel előzik meg a negyedik Mönchengladbachot és az ötödik Leverkusent.

A vendégek harmadik gólja Gulácsi Péter gólpasszából született. Az 50. percben a magyar válogatott kapusa egy kölni beívelést hatástalanított, majd villámgyorsan indította Timo Wernert, aki egyedül vezette a labdát a hazaiak kapusára, majd magabiztosan gurított a hosszú sarokba. A Bild számításai szerint Gulácsi és Werner 9.78 másodperc alatt hozta össze a villámgyors gólt.

„Amikor megkaparintottam a labdát, láttam, hogy Timo elindult és terület is van bőven előtte. Nyilván szép volt a passzom, de azért azt be is kell lőni, Timónak pedig sikerült” – nyilatkozta a mérkőzés után a magyar kapus a DAZN-nek.

Gulácsinak vegyes érzései voltak a meccsel kapcsolatban. „Idegenben lőttünk négy gólt, ami persze jó, de kaptunk kettőt, ami viszont egyértelműen túl sok. Ezért nem lehetünk száz százalékig elégedettek a teljesítményünkkel” – tette hozzá.

Gulácsinak nem ez volt az első gólpassza az idényben, a 8. fordulóban a Wolfsburg elleni 1–1-es döntetlen alkalmával szintén Werner talált be egy hosszú indításából.

További tartalmak