×

Casillas több spanyolnak adott volna Aranylabdát

A világ-és Európa-bajnok kapus nehezen szokta meg, hogy ő irányítson egy védelmet, és még azt sem tudja akar e edző lenni.

Iker Casillas a Porto bajnoki címét ünnepli 2018 májusában. EPA/FERNANDO VELUDOA spanyol AS című lap érdekes interjút közölt Iker Casillassal, a Real Madrid korábbi legendás kapusával. A játékos a Twittteren válaszolt a szurkolóknak, és ebből szemezgetett a lap.

A 167-szeres válogatott játékos elárulta, még mindig emlékszik első válogatott fellépésére, az érkezésre a stadionba, a rengeteg kamerára, és arra, hogy az álma valósággá vált. Jó éve volt, ami külön jobbá tett, hogy Camacho esélyt adott neki a 2000-es Eb-n.

Bár pazar pályafutás van mögötte, hiszen három BL-győzelem mellett világbajnoknak és kétszeres Európa-bajnoknak mondhatja magát, legjobb vének a 2013-2014-es szezont tartja, amikor ugyan kevesebbet játszott a megszokottnál, a BL-döntőben még hibázott is, mégis úgy érzi ez volt a legjobb szezonja.

Pályafutása kezdetén a legnehezebb az volt a számára, hogy kiabáljon a csapattársaival, irányítsa a védelmet. Csapattársai mondták neki, bátran kiabáljon velük, hiszen a kapuból egész másképp lát dolgokat. Ugyanakkor azt még nem tudja, edzőként akar e dolgozni, Mint elmondta, lát rá esélyt, de még soha nem gondolt magára edzőként.

Kedvenc BL-döntője a 2000-es, hiszen ez volt az első sikere, míg karrierje legjobb pillanata a debütálása, 1999 szeptemberében. Megkérdezték tőle, ki a Real történetének 3 legjobb játékosa. "Hármat nem tudnék megnevezni, de Cristiano Ronaldo és Don Alfredo Di Stéfano biztosan benne van".

Véleménye szerint a spanyol játékosok közül Raúl, Sergio Ramos, Iniesta, Xavi is megérdemelte volna az Aranylabdát, míg a Portónál töltött időszakának legszebb része a 2017-2018-as bajnokság megnyerése volt, ami után két hétig ünnepeltek.

„Szívesen játszottam volna Angliában, de 20 évvel ezelőtt az olasz bajnokság is kemény volt” - mondta arra a kérdésre, játszott volna e külföldön.