×

Jelen állás szerint két hétig nem készülhet a társakkal Lionel Messi

A Barcelona orvosi stábja minden nap felülviszgálja a héten megsérült Lionel Messi állapotát, de nem zárható ki, hogy az argentin klasszis lemarad a bajnokság újraindulásáról.

A hatszoros aranylabdás a keddi tréningen szenvedett sérülést, a hírek szerint jobb combjának négyfejű izmán található húzódás hátráltatja a teljes értékű edzésmunka elvégzésében, ami kétségessé teszi a bevethetőségét az együttes kényszerszünet utáni első mérkőzésén, a június 13-i, Mallorca elleni bajnokin.

A gránátvörös-kékek csapatkapitánya szerdán és csütörtökön sem tudott edzeni, péntekre már azt tervezték, csatlakozhat a csapathoz, de csak külön munkát tudott végezni.

Messi - aki nem élt a szerződésében foglalt távozási záradék lehetőségével - a jelenlegi diagnózis szerint körülbelül további kéthetes kihagyásra számíthat a csapatedzéseket illetően, de állapotát természetesen mindennap felülvizsgálja a klub orvosi stábja.

A koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett spanyol élvonalban jövő csütörtöktől, azaz több mint három hónap után rendezhetnek ismét mérkőzéseket. Június 11-én Sevilla-Betis városi rangadóval indul újra a La Liga.

A küzdelmekből még 11 forduló van hátra, az éllovas Barcelona előnye 2 pont a 2. helyen álló Real Madriddal szemben.