Musorujsag
Élő Eredmények

Gerrard: Ha a Pool bajnokságot nyer, elkezdhetik készíteni Klopp szobrát

Gerrard: Ha a Pool bajnokságot nyer, elkezdhetik készíteni Klopp szobrát

MTI
Steven Gerrard, az FC Liverpool labdarúgócsapatának korábbi kapitánya szerint Jürgen Klopp, az együttes jelenlegi vezetőedzője hamarosan szobrot kap az Anfield Roadon.

“A futballban általában addig várunk az emberek teljesítményének elismerésével, amíg idősek nem lesznek – mondta a The Athletic című online futballmagazinnak az ex-játékos. – De tudom, hogy a Liverpool tulajdonosaival ez nem fog megtörténni. Ha Jürgen megnyeri a bajnokságot, akkor már el is kezdődnek a munkálatok a szobrán.”

A Vörösök 25 pontos előnnyel vezetik a szerdán újrainduló Premier League tabelláját, és már csak egy-két lépésre vannak attól, hogy 1990 után ismét megnyerjék az angol bajnokságot.

“Szerintem Jürgen Klopp a világ legjobb edzője – jelentette ki a 40 éves Gerrard, aki a skót élvonalbeli Glasgow Rangers trénere. – Minden tiszteletem az övé. Van szíve és van sütnivalója. Csak a Liverpoolért dolgozik. Idejött és új szinte emelte a klubot.”

A futballista 17 évig volt a Pool játékosa, ez idő alatt többek között megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját és kétszer az FA Kupát, de a bajnoki cím nem jött össze.

“Nagy megkönnyebbülés lesz a számomra is. Liverpool-drukker vagyok és a sírig az is leszek. Ha sikerül megszerezniük a trófeát, azzal száz százalékig boldoggá tesznek. Már alig várom!” – fogalmazott a volt válogatott labdarúgó.

Hozzátette: örülne, ha nem 40, hanem 30 esztendős lenne, és ő is részese lehetne a Liverpool gépezetének, amely meglátásra szerint a pályán és azon kívül is tökéletesen működik.

További tartalmak