×

A vasárnapi Everton- Liverpool lett minden idők legnézettebb PL-meccse

Az eddigi csúcsot egy másik városi rangadó, a 2012-es Manchester City-Manchester United találkozó tartotta.

A két edző, Jürgen Klopp és Carlo Ancelotti is csak ökölpacsit adtak egymásnak a meccs után. EPA/PETER POWELL A vasárnapi Everton-Liverpool FC labdarúgó-mérkőzés volt minden idők legnézettebb Premier League-meccse Nagy-Britanniában.

A Sky csatornáin átlagosan ötmillió ember nézte a gól nélküli döntetlennel zárult városi rangadót, amelyet - a többi meccshez hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendeztek. A csúcs 5,5 millió néző volt.

Az eddigi brit televíziós rekord 4,4 millió néző volt, ennyien látták 2012-ben, ahogyan a Manchester City 1-0-ra legyőzte a Manchester United-et a Premier League-ben.

A brit kormány korábban arra kérte a Sky televízió-társaságot, hogy néhány mérkőzést tegyen ingyen megtekinthetővé, mivel a szurkolók nem léphetnek be a stadionokba, és máshol sem gyűlhetnek össze meccset nézni a járvány terjedésének megakadályozása miatt.

A vasárnapi találkozót a Pick nevű ingyenes szórakoztató csatornán is közvetítették, amelynek 1,9 milliós nézettsége volt, vagyis a többség továbbra is az előfizetéses Sky Sports csatornát választotta.

A Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool előnye jelenleg 23 pont, és 1990 után lehet újra bajnok.