×

Guardiola már a következő szezonra koncentrál

Josep Guardiola vezetőedző szerint a Manchester Citynek vannak ötletei, hogyan erősítse meg a keretét az átigazolási szezonban, és akadályozza meg, hogy a következő idényben ismét a Liverpool legyen az angol futballbajnok.

Ugyan az éllovas Vörösök hivatalosan még nem nyerték meg a Premier League-et, de tetemes előnyüknek köszönhetően a hátralévő nyolc fordulóban mindössze öt pontot kell gyűjteniük ahhoz, hogy az előző két szezonban győztes, jelenleg második Citynek már ne maradjon esélye.

"A Liverpool jövőre ugyanolyan erős csapat lesz, mint amilyen most is, de tíz év után mi voltunk az elsők, akiknek sikerült megvédeniük a címüket, úgyhogy tudjuk, milyen nehéz küldetés is ez" - fogalmazott Guardiola.

"A legutóbbi kilenc hazai trófea közül, amelyért harcoltunk, nyolcat megnyertünk. Ez nem rossz, és szerintem a következő szezonban is harcban leszünk" - tette hozzá.

A City a Burnley-vel játszik hétfőn (ma) este, s ha esetleg kikap, a Liverpool szerdán, a Crystal Palace elleni győzelemmel bebiztosíthatja elsőségét.