Musorujsag
Élő Eredmények

Meglett Messi 250. barcelonai gólpassza

mti
A spanyol labdarúgó-bajnokság legeredményesebbje, Lionel Messi 33. születésnapjának előestéjén, kedden közel járt 700. góljához, végül be kellett érnie barcelonai pályafutása 250. gólpasszával – írta szerdán a katalán futballklub világsztárját köszöntve a Sport napilap.

Az újság kiemelte, hogy a klasszis játékos eddig 70-szer volt eredményes az argentin válogatottban, míg a Barca színeiben 629 találatot jegyez. Megvolt a lehetősége összesítésben 700. góljának megszerzésére is a vendég Athletic Bilbao elleni kedd esti bajnokin, ám ezúttal lövései elkerülték a rivális kapuját. Viszont tőle került a labda a találkozó egyetlen gólját szerző horvát csapattárs, Ivan Rakitic elé, így Messi győztes meccsen adta kereken 250. gólpasszát a Barca labdarúgójaként.

A hatszoros aranylabdás csatár a klubcsapatával játszott minden fontosabb sorozatban jeleskedett már gólt megelőző átadásokkal is, a La Ligában, az élvonalbeli bajnokikon 177, a Bajnokok Ligájában pedig 33 alkalommal szolgálta ki gólt érő átadással társait.

A Barca kapitánya saját hétszázadik találatát amúgy akár már e héten megszerezheti, jelesül szombaton, amikor is a Barcelona a 32. bajnoki fordulóban a Celtával csap össze Vigóban. Messi a La Liga eredményességi listáján biztosan vezet, hét fordulóval az idényzárás előtt 21 góllal első, és egyre közelebb van ahhoz, hogy hetedszer is gólkirály legyen a spanyol élvonalban.

További tartalmak