×

A Juventus két veteránjával is hosszabbított

Az olasz Juventus labdarúgócsapata hivatalosan jelentette be, hogy hosszabbított két veterán játékosával, Gianluigi Buffonnal és Giorgio Chiellinivel. A kapus és a védő is egy évvel hosszabbította meg kontraktusát a torinói klubbal.

Chiellini és Buffon (Forrás: Calcio e Finanza) Chiellini és Buffon (Forrás: Calcio e Finanza)
A klub bejelentése szerint mindketten 2021 nyaráig írnak alá.

A 42 éves Buffon így elmondhatja magáról, hogy 19 szezont húzott le a Juventus mezében, esetében viszont nem mondható el, hogy egyhuzamban, hiszen a 2018/19-es idényt a francia bajnok Paris Saint-Germain csapatánál töltötte.

A belső védő Chiellini is közelít pályafutása végéhez. Ő 2005 nyarán igazolt a zebramezesekhez a Fioreintinától, 509-szer lépett pályára az olasz címvédő címerével a mellén.


Új érkezője is lesz a Juventusnak, hiszen a Barcelona is bejelentette hivatalosan, hogy a középpályás Arthur Melo az olasz bajnoknál folytatja a következő szezonban. A 23 éves brazil 72 millió euróért vált klubot, de különböző feltételek teljesülése esetén további 10 milliót köteles utalni a torinói csapat.

Arthur 2018-ban igazolt a Barcelonába a Grémiótól, 72 mérkőzésen szerepelt a katalán csapatban, négy gólt szerzett.A két klub már korábban megegyezett arról, hogy Arthur Olaszországban folytatja, cserébe pedig a bosnyák Miralem Pjanic megy a gránátvörös-kékekhez, csak a részleteket kellett kidolgozni. Végül a 30 éves középpályás 60 millió euróért megy a Barcelonához.