Musorujsag
Élő Eredmények

Pochettino a portugál bajnok Benficával tárgyal

Pochettino a portugál bajnok Benficával tárgyal

m4sport.hu
Az angol Tottenham Hotspur korábbi menedzsere, az argentin Mauricio Pochettino leült tárgyalni a kétszeres BEK-győztes Benfica vezetőivel.

Pochettino 2019 novemberéig a Tottenham menedzsere volt, a londoni csapatot a 2018/19-es szezonban a Bajnokok Ligája döntőjéig vezette – amelyet végül a Jürgen Klopp által vezetett Liverpool nyert meg -, de a következő idény kezdete nem sikerült jól, ezért a sarkantyúsok vezetősége megköszönte neki a munkát és a portugál José Mourinhót ültette a kispadra.

Azzal, amit letett az asztalra Angliában, a szakemberek és más nagy klubok elismerését elnyerte. Nem sokkal azután, hogy munkanélkülivé vált, szóba hozták a Barcelonával, az utóbbi időben pedig a Newcastle milliárdos tulajdonosai csábítják, hogy maradjon a szigetországban.

A portugál Record vasárnap megszellőztette, hogy a Benfica felvette a kapcsolatot Pochettinóval, hogy a következő szezontól irányítsa a 37-szeres portugál bajnokcsapatot.

A hírt később a lisszaboni csapathoz közelálló A Bola is megírta, immáron konkrét tényként közölve, hogy már előrehaladott tárgyalások zajlanak a klub és a 48 éves argentin között.

Az edzőváltás kérdése égetővé vált az elmúlt hetekben a Benficánál. Február közepéig úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben megy a csapatnál, könnyedén megvédheti bajnoki címét, ez Európa Ligában folytathatja nemzetközi szereplését és még a portugál kupát is elhódíthatja, de ekkor hatalmas gödörbe került a csapatban, amelyből nem sikerült kimászni.

Utolsó 13 mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, hat döntetlen mellett öt vereséget szenvedett el, amihez egyáltalán nincsenek hozzászokva a klub hívei és vezetői. Legutóbb éppen hétfőn este, Madeira szigetén kapott ki a Marítimótól egészen simán, 2-0-ra – a szigetlakók még kétszer találtak a lisszaboniak hálójába, de les miatt annulálták a gólokat.

Az EL már elúszott az ukrán Sahtar Donyeckkel szemben, és már a bajnoki cím megvédése is csak hiú ábrándnak tűnik, a sok botlás következtében a Porto megelőzte a piros-fehéreket és nagy léptekkel menetel. Pedig Bruno Lage kinevezése után úgy tűnt, hogy újabb nagy korszakot élhet meg a klub. A 2020-as évet viszont mindenki feledné – eddig – a csapatnál.

Pochettino mellett még egyetlen olyan edző van, aki esélyes lehet a Benfica kispadjára, Jorge Jesus, aki korábban szép éveket töltött el a Sasoknál, jelenleg a Flamengo mestere, amellyel brazil bajnokságot és Libertadores-kupát nyert.

Ugyanakkor arról szólnak a hírek Portugáliában, hogy Jesus jól érzi magát a riói csapatnál, maradna Brazíliában, egykori klubja első közeledésére elutasítóan reagált, de a klub dirigensei még nem adták fel, hogy a csapattal sikereket halmozó edző visszatérjen.

A Benfica megkeresésével kapcsolatban Pochettino is reagált a spanyol AS-nak:

„Hogy hol leszek a jövőben? Ez egy tipikus milliódolláros kérdés, amelyet magamnak is felteszek nap mint nap. A legfontosabb, hogy felkészült legyek, és nyitott arra, hogy a labdarúgás merre terelhet engem” – nyilatkozta titokzatosan az argentin szakember.

Borítókép: Mauricio Pochettino a Tottenham–Sheffield mérkőzésen 2019. november 9-én (Fotó: EPA/Will Oliver)

További tartalmak