×

Az Inter megegyezett a Real Madriddal, Hakimi Milánóban folytatja

Bár a koronavírus-járvány miatt nem csupán a Serie A idényének befejezése, hanem számos esetben a szerződések lejártának június 30-i határideje is kitolódott, mégis épp a mai napon robbant egy komoly átigazolási bomba a kék-feketéknél: a Real Madrid 21 esztendős, az előző két szezont a Borussia Dortmundnál kölcsönben töltő jobbhátvédje az Interhez szerződött.

epa08483930 Achraf Hakimi of Dortmund runs with the ball during the Bundesliga match between Fortuna Duesseldorf and Borussia Dortmund at Merkur Spiel-Arena in Duesseldorf, Germany, 13 June 2020. EPA/LARS BARON / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.
Az olasz sajtóhírek szerint összesen 45 millió eurós összeg ellenében klubot váltó játékos kedden fél 11-kor érkezett meg a Malpensa repülőtérre, délelőtt át is esett a szükséges orvosi vizsgálatokon, a délután folyamán pedig 5 éves szerződést írt alá új klubjával, melynek értelmében évi 5 millió eurót keres majd. Ekkor már egy maroknyi szurkolócsoport is várta Hakimit, aki azonban még a nap folyamán el is utazott Milánóból, várhatóan néhány hét múlva térhet vissza.

Achraf Hakimi 1998. november 4-én, Madridban született, és már 8 éves korától a királyi gárda utánpótláscsapataiban szerepelt. A 2016–17-es szezonban már a felnőttcsapat előszobájának számító Castillában, 28 találkozón lépett pályára, és egy gólt szerzett a harmadosztály (Segunda División B) 11. helyén záró együttesben.

A következő idényben pedig már az élvonalbeli kerethez is csatlakozhatott, ahol elsősorban Dani Carvajal és Nacho cseréjeként számoltak vele. Összesen 9 találkozón 2-szer volt eredményes, sőt a Bajnokok Ligájában is pályára lépett 2 mérkőzésen, így – bár a Liverpool ellni fináléban (3-1) nem volt kerettag – ő lett az első marokkói BL-győztes.

A marokkói válogatottban 2016-tól máig 28 mérkőzésen 2 alkalommal talált be, a 2018-as világbajnokságon együttese mindhárom mérkőzését végigjátszotta (a marokkói csapat Irán, Spanyolország és Portugália mögött, 1 ponttal a 4. helyen zárta a B-csoport küzdelmeit).

Az azóta eltelt két szezont pedig a Borussia Dortmund kölcsönjátékosaként töltötte, immár alapemberként: 54 mérkőzésen 7 gólt; spanyol bajnoki bronzérme mellé pedig 2 Bundesliga-ezüstérmet szerzett.