×

Gary Neville: Klopp 30 milliós játékosokat 130 millióssá változtatott

A Manchester United-legenda, Gary Neville manapság szakkommentátorként keresi kenyerét. A Sky Sportsnál megszokhattuk tőle, hogy nem rejti véka alá véleményét, legyen szó kritikáról vagy dicséretről.

epa08507345 Liverpool's head coach Juergen Klopp (L) and Liverpool's goalkeeper Alisson (R) leave the pitch after winning the English Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace in Liverpool, Britain, 24 June 2020. EPA/Shaun Botterill/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Múlt csütörtökön, miután a Manchester City kikapott Londonban a Chelsea-től 2-1-re, véglegesen eldőlt, hogy 30 év után újra bajnoki címet ünnepelhet a Liverpool.

Gary Neville úgy gondolja, hogy ennek az aranynak legfőbb letéteményese Jürgen Klopp, pedig érkezésekor nem hitt abban, hogy a német képes lehet bármilyen trófeát nyerni a Vörösökkel.

„Amikor Klopp a Liverpoolba érkezett, úgy éreztem, hogy az életben soha nem fog nyerni bajnoki címet, főként annak fényében, hogy szembe velük milyen hatalmas gazdasági erővel bír a Manchester City vagy a Manchester United. Ám ő munkája közben a 30 milliós játékosaiból 130 milliót érő futballistákat faragott. Mindeközben a többi csapatnál a 130 milliós játékosokat jó, ha harmincért el tudták adni” – méltatta Klopp szisztematikus munkáját a Vörös Ördögök egykori hátvédje, Gary Neville.

A Liverpool 2019-ben a karizmatikus menedzser vezetésével megnyerte a Bajnokok Ligáját – előtte egy évvel is eljutott a fináléig, csak elbukta a Real Madriddal szemben -, 1990 után pedig újra bajnokságot nyert a Pool.