×

Klopp nem tervez új igazolásokat, a meglévő keret megtartásán dolgozik

A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány után egy új realitással találhatjuk szembe magunkat, amelyhez mindenképpen alkalmazkodni kell.

Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Peter Powell)
Klopp arra számít, hogy a jövőben a labdarúgásban nem fognak olyan őrült összegek gazdát cserélni, ahogyan azt az elmúlt pár évben tapasztalhattuk.

„Minden összefügg azzal, hogy fogja befolyásolni az életünk különböző tereit befolyásolni a koronavírus-járvány. Ez a labdarúgásra is érvényes. A végén mindannyian ki fogjuk fizetni a számlát, csak még azt nem tudjuk, mennyibe fog ez nekünk kerülni. Szerencsére gyorsan véget érhet ez az egész, de garanciát erre sem vállalhatunk” – olvashatóak a német edző szavai az angol Mirror hasábjain.

A maga részéről megpróbál alkalmazkodni az új valósághoz, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a klub ne verje magát eszement költekezésekbe.

„Nem pazarolhatunk el milliókat csak azért, mert úgy gondoljuk, szükségünk van rá. Mi eddig sem akartuk ezt. A koronavírus nagyban befolyásolja a játékosok mozgását. Feltételezhetően ez a nyár nem lesz tele nagy mozgásokkal a piacon” – folytatta Klopp.

A német szakember szerencsésnek érzi magát, mert nagyon erős kerettel dolgozhat, így nincs feltétlenül szüksége új játékosokra, inkább a csapat összetartásáért fáradozik.

„Nézzék meg jól ezt a keretet. Nem mondható olyannak, amely változtatásokat igényel. Amikor egy erős kereted van, az okozza a problémát, hogy tudnád még jobbá tenni. Ez kreativitást igényel, ahogy az is, hogy házon belül találj megoldásokat. Nekünk nincs alap kezdő tizenegyünk, inkább azt mondanám, hogy 16, 17 olyan játékosunk van, aki kezdőnek felel meg. Ezt kell kihasználnunk” – beszélt csapatáról, amely már angol bajnoknak vallhatja magát.

Klopp abban is hisz, hogy legfontosabb labdarúgói a következő szezonban is a Liverpool erősítik.

„Bizakodóak vagyunk, hogy ezeket a játékosokat képesek leszünk megtartani a következő szezonra” – zárta az 53 éves szakember.