×

Evra: A United Bruno Fernandesnek köszönheti azt, hogy milyen helyen áll

Kedden este a Premier League 32. fordulójában a Manchester United magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Brighton otthonában. A mérkőzésen a klub januári szerzeménye, a portugál Bruno Fernandes először duplázott United-mezben.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE Bruno Fernandest ünneplik csapattársai a Brighton elleni bajnokin. (Fotó: EPA/Alastair Grant/NMC/Pool)
A Manchester United korábbi francia szélsője, Patrice Evra a Brighton elleni győzelem után méltatta a portugál középpályást, akinek véleménye szerint kulcsszerepe van abban, hogy a csapat ilyen jól szerepel.

„Szeretem a személyiségét, mindig kéri a labdát, játszani akar, semmi félelem nincs benne. Egy nagyon pozitív játékos, aki döntő tényező tud lenni. Azt, hogy azon a helyen áll a Manchester United, ahol, azt Bruno Fernandesnek köszönheti. Minden labdarúgót tisztelek, fenomenális munkát végeznek, de ő a kulcsa annak, hogy a Manchester United jó csapat benyomását kelti” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Evra.

Bruno Fernandessel valóban meggyőző teljesítményt nyúltanak a Vörös Ördögök. Tizenhárom meccsen lépett pályára, kilenc alkalommal győztesen hagyta el azt, a csapat egyszer sem vesztett vele a soraiban. Január óta a United felverekedte magát az ötödik helyig, jelenleg két pontra áll a BL-indulást érő negyedik helytől.

A kedd esti bajnokin szembetűnő volt, hogy milyen jól megérti egymást Bruno Fernandes és Paul Pogba a középpályán – első gólja előtt a francia passzolta a labdát a portugálnak -, az edzőnek, Ole Gunnar Solskjaernak minden oka megvan arra, hogy bizakodóan nézzen a jövő elé.