×

Henderson: További trófeákat kell nyernünk

Jordan Henderson, az FC Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya kijelentette: nem teszi jóllakottá őket, hogy 30 év szünet után sikerült ismét elhódítaniuk az angol bajnoki címet, a céljuk az, hogy további trófeákat gyűjtsenek.

epa08501224 Liverpool's Jordan Henderson speaks to his manager Juergen Klopp (R) at the end of the English Premier League soccer match between Everton FC and Liverpool FC in Liverpool, Britain, 21 June 2020. EPA/PETER POWELL / NMC / EPA POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Az együttes hét fordulóval a Premier League zárása előtt bebiztosította az egyesület történetének 19. elsőségét azok után, hogy tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. Henderson szerint a csapat mentalitása soha nem fog megváltozni.

"Továbbra is megyünk előre, fejlődni akarunk, mert most jön a neheze: tartanunk kell a legmagasabb szintet és további trófeákat kell nyernünk" - fogalmazott a válogatott középpályás.

"Új kihívás lesz ez a számunkra, de biztos vagyok abban, hogy meg fogunk felelni neki" - tette hozzá.

A csapatkapitány úgy véli, Jürgen Klopp vezetőedző segít majd a játékosoknak az összpontosítás fenntartásában.

"Ő olyasvalaki, aki soha nem engedné, hogy bármi elvonja a figyelmünket a célokról. A tavalyi BL-döntő után sokan azt kérdezték, vajon meglesz-e bennünk a tűz, az éhség az újabb címek megszerzéséhez. Azt hiszem, a mostani szezonban bizonyítottuk, hogy megvolt" - mondta.

A Liverpool a bajnokság 32. fordulójának csütörtöki játéknapján a második helyen álló Manchester City vendége lesz, a találkozónak - a presztízsen kívül - számára már nem lesz tétje.