Musorujsag
Élő Eredmények

Maradona a spanyol labdarúgó-válogatott kapitánya lehet

Maradona a spanyol labdarúgó-válogatott kapitánya lehet

MTI
Maradona lehet Spanyolország labdarúgó-válogatottjának következő szövetségi kapitánya - legalábbis a legolvasottabb spanyol sportnapilap szerint.

A Marca felkiáltójeles címmel közölt cikkében azt írta, hogy az egykori argentin futballbálvány abban az esetben kerülhet a nemzeti együttes élére, ha a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki tisztére pályázó Antonio Torres sikert arat a megméretésen. Torres a Betevé televíziónak nyilatkozva kijelentette: ha elnökké választják, akkor a válogatott szakvezetője Diego Maradona lesz.

Ismétlődő botrányain túlmenően az 59 éves Maradona – aki játékosként 1986-van világbajnoki címig vezette az argentinokat, s a 2000-es FIFA-szavazáson az évszázad labdarúgójává választották – edzőként eddig nem alkotott maradandót. Jóllehet jelenlegi argentin klubcsapatánál, a Gimnasia y Esgrima La Platánál a múlt hónap elején szerződést hosszabbítottak vele, a gárda a mostani idényben kieső helyen állt az élvonalban, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Henderson: További trófeákat kell nyernünk
Jordan Henderson, az FC Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya kijelentette: nem teszi jóllakottá őket, hogy 30 év szünet után sikerült ismét elhódítaniuk az angol bajnoki címet, a céljuk az, hogy további trófeákat gyűjtsenek.
Külföldi futball