Musorujsag
Élő Eredmények

Buffon megdöntötte Maldini csúcsát, a Juve egyedi mezzel tisztelgett előtte

juventus.com
A torinói derbin újra Gianluigi Buffon védte a Juventus kapuját, ezzel 648. Serie A-mérkőzésén lépett pályára, amivel megdöntötte Paolo Maldini rekordját.

A 42 éves világbajnok kapus legutóbb még tavaly decemberben játszott bajnokin, így a járvány utáni újrakezdést követő első találkozóján állította fel az új csúcsot.

A Juventus tisztelgett is legendája előtt, nemcsak Buffon, hanem a mezőnyjátékosok mezének ujjára is találó tipográfiával varratta rá a 648uffon szójátékot.

A klub honlapján kiemelik, hogy 25 évvel ezelőtt még a Parma színeiben debütált az olasz élvonalban, és 2001-es leigazolása óta – egy szezonnyi párizsi kitérővel – immár 480-szor (ebből 37-szer a másodosztályban) védte a Juve a kapuját, ami klubrekordnak számít. Egyébként 974 perccel a góltalansági csúcs is Buffonné, aki tizedik scudettóját ünnepelheti a torinóiakkal, amennyiben a szezon hátralévő részében megőrzik elsőségüket a tabellán.

A Torino elleni sima sikerrel egy lépéssel ehhez közelebb is kerültek. Buffon rekordján kívül a mérkőzés másik érdekessége, hogy Cristiano Ronaldo megszerezte első szabadrúgásgólját a Juventusban, a portugál sztárnak a szombati volt a 43. próbálkozása. CR7-nek ez volt a 25. gólja a Serie A mostani idényében, a Juventusban legutóbb az 1960-61-es szezonban jutott játékos ennyi találatig, akkor Omar Sívori volt ilyen eredményes.

Serie A, 30. forduló:
Juventus-Torino 4-1 (2-1)

További tartalmak