×

Megtörténhet-e az elképzelhetetlen: Összeáll Messi-CR7 kettős a Juventusban?

Pénteken a spanyol Cadena SER adott hírt arról, hogy Lionel Messi felszólította édesapját és ügynökét, hogy függesszék fel a tárgyalásokat a Barcelona vezetőivel a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. Az AS az argentin támadó indokait feszegette.

Lionel Messi (EPA/JUANJO MARTIN)
Spanyolországban arról írnak, hogy egyre nagyobbá kezd válni a szakadék Lionel Messi és a Barcelona között. Nem is olyan régen még arról szóltak a hírek, hogy elképzelhetetlen, hogy a katalánok argentin zsenije ne a katalánoknál fejezze be pályafutását, de azóta olyan események árnyékolták be a kapcsolatot a klub és a játékos között, amelyek inkább a szakítást erősítik meg.

Az AS-nál tudni vélik, hogy Messinek kezd elege lenni a klub vezetésének határozatlanságából. Korábban igéretet tettek nekki, hogy visszacsábítják a csapathoz Neymar, akivel szeretett volna újra játszani, de az elképzelésből nem lett semmi, amitől finoman szólva zabos lett a Barca legnagyobb sztárja.

Később összetűzésbe került Eric Abidallal, a klub sportigazgatójával, aki a játékosokat kritizálta, azóta sem javult közöttük a viszony. Ernesto Valverde januári távozása sem tetszett neki, az végképp nem, hogy Quique Sétien személyében egy olyan edző ült a helyére, akivel csak rosszabb lett a helyzet, a bajnoki cím elúszni látszik.

A koronavírus-járvány miatt a klubvezetők kérték a játékosokat, hogy fogadják el a fizetéscsökkentést, amibe maga Messi is belement, de a felsorolt tények mellett nem vette jó néven.

A legnagyobb spanyol sportlapok szerint Messi szívesen dolgozna újra Pep Guardiola kezei alatt, ez alapján – távozás esetén – a Manchester City lehetne az elsődleges célpontja.

(fotó: MTI/EPA/Alessandro della Bella)Ugyanakkor korábban, Massimiliano Allegri távozásakor sokat lehetett olvasni arról, hogy a Juventus megszerezné a spanyol edzőt, aki viszont akkoriban nem is akart hallani a váltás lehetőségéről, jól érezte magát Manchesterben.

Ugyanakkor a mostani szezon nem Guardiola elképzelései szerint zajlott, a bajnokságot már elbukta – a Liverpool behozhatatlan előnnyel, jelenleg 20 pont előnnyel vezeti a Premier League-t a City előtt -, és a csapat teljesítménye sem hasonlít a korábbiakhoz.

Az is beszédes lehet, hogy Guardiola 3-4 évente cserél csapatot, a Barcelonában négy, utána a Bayern Müchenben három évet töltött. A Man Cityhez 2016. Július 1-én szerződött, pont négy éve.

Real Madrid-Barcelona - Lionel Messi és Cristiano Ronaldo - fotó: EPA/Javier LizonA Juventus Maurizio Sarri kezei alatt közel sem annyira meggyőző, mint Allegrivel volt, pedig a rendelkezésére áll a világ egyik legjobbja, Cristiano Ronaldo.

Több helyen is megszellőztették, hogy a Man City után a Juventus lenne Messi számára a második csapat, ahova szívesen eligazolna. Lehet, hogy ennek pont korábbi edzőjéhez lehet köze?

Lássuk be, talán mindenki kíváncsi arra, mire lenne képes Messi és Ronaldo együtt egy csapatban.