×

Fiai jövőjéről beszélt Dárdai Pál

Felgyógyult bokasérüléséből Dárdai Márton, aki édesapja szerint ősztől akár be is mutatkozhat a Bundesligában. Dárdai Pál legidősebb fia, Palkó számára a német másodosztály vagy a holland élvonal lehet a következő állomás.

A korábbi szövetségi kapitány és három fia szombaton Gerjenben egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen szerepelt együtt. A meccs után a Hertha BSC utánpótlás-koordinátoraként dolgozó szakember két idősebbik fiáról az M1-nek azt mondta, a 21 éves Palkó egy német másodosztályú vagy egy holland élvonalbeli együtteshez szerződhet, a 18 esztendős Mártonnak pedig a Hertha első csapatánál kell majd bizonyítania.

„Palkónak meg kell keresni azt a csapatot, ahol játékba kerülhet. Szedett fel 4-6 kilót, most 72-73, az már jó. Ezt az évet rászánta erre, specialistához járt, most már úgy néz ki, mint egy futballista, nem pedig úgy, mint egy kisgyerek. Most kell neki egy csapat, ahol játszani tud, egy német másodosztályú vagy egy holland első osztályú, hogy kerüljön »modusba«. Marci érettségizzen le, eddzen a nagycsapattal, egyszer-kétszer Vedad Ibisevic könyökölje le edzésen, tanulja meg, hogy milyen a súlyok ellen játszani, ebből csak tanulhat. Még »A Jugend« korsztályú, játszhat ifiben, U23-ban, reméljük, hogy egyszer majd ő is Bundesliga-játékos lesz” – nyilatkozta Dárdai Pál.