×

Guardiola bízik abban, hogy végül indulhat a BL-ben a Man City

Josep Guardiola, a Manchester City edzője bízik abban, hogy sikeres lesz klubjának a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése ellen benyújtott fellebbezése.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE Pep Guardiola (EPA/Laurence Griffiths/NMC/Pool)
Az UEFA februárban - a 2012 és 2016 közötti időszakban tapasztalt pénzügyi szabálytalanságok miatt - úgy határozott, hogy 30 millió eurós büntetés mellett a 2020/21-es és a 2021/22-es nemzetközi klubszezonból száműzi a Cityt. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egyik egyesület sem költhet többet, mint amennyi a bevétele, a manchesteri klub ráadásul ennek a szabálynak a megsértése mellett nem működött együtt a kivizsgálás során.

"Bízom abban, hogy engedélyezik az indulásunkat a Bajnokok Ligájában, a következő években is a pályán szeretnénk lenni" - fogalmazott a katalán szakember. A CAS a múlt hónapban hallgatta meg a manchesteri gárda képviselőit, döntés július 13-ra várható.

Becslések szerint a Bajnokok Ligájához kapcsolódó pénzdíjak, a televíziós közvetítésekért járó bevételek, valamint a jegyeladásokból származó összegek elmaradása együttesen 100 millió font bevételkiesést jelentene a Manchester Citynek.

A csapat öt fordulóval a Premier League zárása előtt második a tabellán, így BL-indulást érő helyen áll.