×

A Barcelona Trincão után újabb tehetséges portugál támadóra vetett szemet

A Barcelona már hosszabb ideje követi a Sporting mindössze 17 éves balszélsőjének, Joelson Fernandesnek a pályafutását, aki a napokban mutatkozott be a lisszaboni klub felnőtt csapatában. A katalánok már a nyár folyamán szerződtethetik a középpályást, igaz, mélyen a zsebükbe kell nyúlni az aláírásáért.

Joelson Fernandes (Forrás: Record) Joelson Fernandes (Forrás: Record)
A spanyol Don Balón számolt be arról, hogy a Barcelona érdeklődése egyre komolyabb a Sporting 17 éves szélsője, Joelson Fernandes iránt, aki július elsején a Gil Vicente elleni portugál bajnokin mutatkozott be a zöld-fehérek felnőtt csapatában, 17 évesen, 4 hónaposan és 3 naposan, így fiatalabban léphetett pályára a lisszaboniaknál, mint korábban egy bizonyos Cristiano Ronaldo.

Portugál futballszakértők szerint Fernandes nagyobb tehetség, mint egykoron Luís Figo vagy CR7 volt. Nem véletlen, hogy az elmúlt héten az Oroszlánok meghosszabbították szerződésüket a játékossal 2025 júniusáig és 80 millió euróban állapították meg a kivásárlási árát.

Trincao a Besiktas ellen 3-1-re megnyert Európa Liga-mérkőzésen. (Forrás: Braga - Facebook)A téli átigazolási időszak legvégén a Barca már szerződtetett egy tehetséges portugál szélsőt Trincão személyében, aki 31 millió euróba került a klubnak. A Don Balón úgy tudja, hogy „a Barcelona következő célpontja Joelson Fernandes, a portugál gyémánt, aki elkápráztatta a vezetőséget és Éric Abidalt”.

A katalán klub dolgát nehezítheti, hogy több klub, az Arsenal, a Borussia Dortmund és az RB Leipzig is szeretné soraiban tudni Joelson Fernandest, az viszont nem kérdés, hogy a portugálok által remélt pénzt leginkább a spanyol csapat fizetheti ki.