×

Conte egyórás fejmosást tartott az öltözőben

Antonio Conte vezetőedző és Beppe Marotta sportigazgató egy órán keresztül beszélt a játékosokkal az öltözőben az Inter vasárnapi veresége után.

Antonio Conte (Fotó: EPA/Matteo Bazzi)Az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló milánóiak hazai pályán egygólos előnyről kaptak ki a Bolognától 2–1-re. Az Inter Romelu Lukaku révén az első félidő közepén előnybe került, a második játékrész elejétől létszámfölényben futballozhatott, majd a 62. percben büntetőt rúghatott, mégsem tudta eldönteni a meccset. Lautaro Martinez kihagyta a 11-est, a folytatásban pedig szétesett Antonio Conte csapatának a játéka.

A Sinisa Mihajlovic irányította vendégek ezzel szemben egyre jobb teljesítményt nyújtottak, még emberhátrányban egyenlíteni tudtak, majd miután a hazaiaktól is kiállítottak egy embert, a hajrára fordulva megszerezték a győztes találatot.

„Egyértelmű, hogy mi történt, ehhez nem sokat tudok hozzáfűzni – nyilatkozta Conte a DAZN-nek az egyórás öltözői fejmosás után. – Mindannyiunknak vállalnunk kell a felelősséget, elsősorban edzőként nekem, utána a pályára lépett játékosoknak. Úgy vélem, ajándékba adtuk a meccset a Bolognának, és ez már nem az első eset. Előfordult ilyen többször, a felfüggesztés előtt és az újraindulás után is.”

A tréner szerint érthetetlen, hogy egy kihagyott tizenegyes után hogyan tud ennyire összeomlani egy csapat, amelyik vezet és még emberelőnyben is van.
Az Inter ebben a szezonban 18 pontot vesztett olyan meccseken, amelyeken vezetett. „Csak annyit mondhatok, hogy a szezon hátralévő időszakában közülünk mindenkinek, beleértve engem is, be kell bizonyítanunk, hogy méltók vagyunk az Interhez. Meg kell vizsgálnunk, hogy az edző és a játékosok alkalmasak-e arra, hogy részei legyenek egy győztes projektnek. Ez az időszak egy vizsga lesz valamennyiünk számára.”

A harmadik helyezett Inter 30 forduló után 11 ponttal van lemaradva az éllovas Juventustól, míg a negyedik Atalantát csupán eggyel előzi meg. Arra a kérdésre, hogy gondol-e még a bajnoki címre, Conte azt válaszota, egy ilyen „elajándékozott” mérkőzés és a Sassuolo elleni döntetlen után nem igazán. „Amilyen gyorsan csak lehet, be kell biztosítanunk a BL-indulást, utána pedig minél kevesebbet kell hibáznunk.”