×

További anyagi áldozatokat vár Gulácsiéktól a lipcsei klubvezetés

Anyagi téren továbbra is nagy az óvatosság Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatánál, a labdarúgó Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzignél.

Gulácsi Péter véd a Tottenham–Leipzig BL-nyolcaddöntőben 2020. február 19-én (Fotó: EPA/Andy Rain)A klubvezetés azt várja a játékosoktól, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is mondjanak le fizetésük egy részéről. „Az edző, a sportigazgató, a menedzsment és a gazdasági vezetőség az év végéig meghozza ezt az áldozatot. Valószínűleg az új szezont sem telt ház előtt kezdjük majd, így a csapat tagjainak is hozzá kell járulniuk a helyzethez” – mondta a Kickernek Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató. A játékosok eddig az idény végéig mondtak le járandóságuk tíz százalékáról.

A lipcsei klub a pandémia következtében több mint 20 millió eurós vesztséggel számol, a vezető szerint ezért idén nyáron az átigazolási piacon is óvatosabbak lesznek, mint korábban. „Sokkal kevesebbet fogunk költeni, mint amennyit Timo Wernerért kaptunk” – jelentette ki Mintzlaff. A válogatott támadó 53 millió euróért igazolt a Chelsea-hez.

Német sajtóértesülés szerint az egyik érkező Benjamin Henrichst lesz, aki egy évre kölcsönbe érkezik a Monacótól a lipcseiekhez, de a 2020/2021-es szezon végén meg is vásárolhatják a 23 éves német válogaottt jobbhátvéd játékjogát.

Az RB Leipzig a harmadik helyen zárta a bajnokságot, így a következő szezonban is csoportkörös lesz a BL-ben.