Musorujsag
Élő Eredmények

Ügynöke szerint Zidane miatt nem tért vissza a Realhoz az Interhez aláíró védő

Ügynöke szerint Zidane miatt nem tért vissza a Realhoz az Interhez aláíró védő

Marca
Zinédine Zidane személye is közrejátszott abban, hogy Achraf Hakimi a Real Madrid helyett az Intert választotta – állítja a marokkói jobbhátvéd ügynöke.

A madridi nevelésű labdarúgó 2018 óta kölcsönben szerepelt a Borussia Dortmundban, amelynél érkezése után nem sokkal a kezdőcsapat állandó tagja lett.

Nagyszerű játéka miatt idén már európai élklubok sora érdeklődött iránta, és bár korábbi sajtóhírek szerint a Real is hosszabbított vele, egy ideje már nyílt titok volt, hogy nem vágyik vissza a spanyol fővárosba.

Ügynöke szerint Zinédine Zidane vezetőedző miatt döntött az Inter mellett a madridi visszatérés helyett.

„Zidane miatt igazolt az Interhez – jelentette ki egy marokkói lapnak Alejandro Camano. – Most aztán magyarázkodhat, hogy Achraf miért nem a Realt választotta.”

Hakimi 17 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid első csapatában (Fotó: Twitter)

A sértődötten nyilatkozó ügynök nem részletezte, mi húzódik a háttérben, azt azonban elismerte, nem lett volna ideális a visszatérés, hiszen Dani Carvajal személyében megoldott a jobbhátvéd poszt a királyiaknál, ám biztos abban, hogy védence Milánóban is fényes jövő elé néz.

Camano hozzátette, a kék-fekete gárda vezetőedzőjéről, Antonio Contéról a tárgyalások során sütött, hogy mindenképpen csapatában szeretné tudni a 28-szoros válogatott védőt, ami nagyban hozzájárult döntéséhez.

„Felvázolta a klub elképzeléseit, és mikor egy edzőn látod, hogy mennyire meg akar szerezni, az azt jelenti, hogy fontos szerepet szán neked a terveiben” – mondta.

Hakimi a 2019/20-as szezonban 44 tétmérkőzésen kilencszer volt eredményes és tíz gólpasszt is jegyzett. A Bajnokok Ligájában nyolc találkozón négyszer talált a kapuba, az Internazionale ellen 3–2-re megnyert hazai csoportmérkőzésen duplázott.

További tartalmak