×

A Kansas City 90 perc után vezetett, végül kikapott Sallóival a soraiban

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City úgy kapott ki 2-1-re első mérkőzésén az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó szezonzáróján a Minnesotától, hogy a 91. percben még 1-0-ra vezetett.

Sallói Dániel (Fotó: MTI/AP/Orlin Wagner)
A 74. perctől emberelőnyben lévő Minnesota egyenlítését a 92. percben öngól jelentette, majd a 97. percben a győzelmet érő találatot is megszerezte az együttes. A magyar légióst a 94. percben cserélték be, két társával együtt.

A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza - amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe - közel négy hónap után, múlt szerdán folytatódott az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával. A csapatokat hat csoportra osztották, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.

A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.

A Sporting Kansas City legközelebb a pénteki játéknapon lép pályára, és a Colorado Rapids gárdájával találkozik, amely szintén vereséggel kezdett a D csoportban.