×

Espírito Santo: Ha szenvedsz is, másnap reggel fel kell kelned

Nuno Espírito Santo, az angol Wolverhampton portugál mestere érdekes hasonlattal értékelte az Everton elleni magabiztos Premier League-győzelmet, két vereséget követően.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE Nuno Espirito Santo (EPA/Peter Powell)
Nagyon jó szezont tudhat magáénak a Wolverhampton a Premier League-ben, sokáig a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyike is karnyújtásnyira volt, de két egymást követő vereség egy kicsit visszavetette a csapatot.

Ráadásul a Farkasok közvetlen riválisoktól kaptak ki. Először az Arsenal nyert 2-0-ra, majd a Sheffield United 1-0-ra.

Ezeket a mérkőzéseket követte az Everton elleni 3-0-s diadal, amely után a portugál menedzser fellélegzett egy kicsit, de nem teljesen elégedett.

„Ha még szenvedsz is, a következő reggelen újra fel kell kelned. Ilyen ez a játék. Sok támadást kezdeményeztünk, de kevés helyzetet alakítottunk ki. Mindig próbálunk javulni, magasabbra helyezni a lécet. Ha azt nézzük, milyen helyzeteteket alakítottunk ki, akkor világosan látható, hogy a befejezéseknél nem vagyunk kifejezetten jók” – értékelt Espírito Santo azok után, hogy csapata háromszor is betalált az Everton hálójába.

Talán a két vereség miatt elvesztegetett 6 pont szólt még a portugál edzőből, hiszen 35 forduló után a Farkasok a hatodik helyen állnak 55 ponttal, mindössze négyre a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik pozíciótól.

„Az elsődleges célunk nem ez volt, vannak dolgok, amelyekben még javulnunk kell” – mondta a maximalista portugál tréner.