Musorujsag
Élő Eredmények

Gattuso saját zsebből is fizetne Osimhenért

m4sport.hu
Francia sajtóértesülés szerint a Napoli sportigazgatója intenzív tárgyalásokat folytat a Lille-lel Victor Osimhen leigazolásáról, a 81 millió eurós üzlet létrejötte érdekében pedig Gennaro Gattuso vezetőedző hajlandó lenne lemondani fizetése egy részéről.

A L’Equipe úgy tudja, hogy a 21 éves nigériai támadó már meglátogatta a Napoli edzőközpontját, valamint járt Gattuso és Aurelio De Laurentiis nápolyi klubelnök otthonában is. Osimhen állítólag kikérte Kalidou Koulibaly véleményét is a Nápolyban tapasztalható rasszizmusról, a csapat szenegáli védője pedig megnyugtatta őt, hogy ez nem jelent problémát a dél-olaszországi nagyvárosban.

Egybehangzó sajtóhírek szerint Cristiano Giuntoli, a Napoli sportigazgatója legutóbb hétfőn tárgyalt személyesen Gerard Lopezzel, a Lille elnökével, valamint Osimhen képvelőivel. Giuntoli arról próbálja meggyőzni a játékost, hogy a Napoli lenne a tökéletes választás a karrierje szemmpontjából.

A hírek szerint a nigériai támadó ára 81 millió euró, a költségekbe pedig még Gattuso is hajlandó lenne beszállni úgy, hogy lemond fizetése egy részéről.

Gennaro Gattuso (Fotó: EPA/Luca Zennaro)

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Gattuso a saját pénzét ajánlja fel a klub illetve a kollégák részére: a Milantól való távozásakor lemondott hátralévő fizetésének nagy részéről, 5,5 millió euróról annak érdekében, hogy stábja tagjai a teljes bérüket megkapják a szerződésük lejártáig, a koronavírus-járvány alatt pedig a Napoli nehéz helyzetbe került alkalmazottai javára mondott le jövedelmének egy bizonyos hányadáról.

További tartalmak