Musorujsag
Élő Eredmények

Suárez: A bajnokságot mi magunk veszítettük el

Suárez: A bajnokságot mi magunk veszítettük el

m4sport.hu/Mundo Deportivo
Bár matematikailag még mindig megnyerheti a bajnokságot a Barcelona, Luis Suárez, a katalán csapat uruguayi csatára már beletörődött abba, hogy a nagy rivális Real Madrid megnyeri a La Ligát. A Bajnokok Ligáját viszont még behúzhatja a csapat.

„A bajnoksággal kapcsolatban önkritikusnak kell lennünk, mert mi magunk engedtük ki a kezünkből. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kezünkben volt a sorsunk, ezért nem kereshetünk semmilyen külső kifogást, miért nem sikerült. Most a saját büszkeségünk és a Barca tekintélye miatt meg kell nyernünk a még előttünk álló két mérkőzést (Osasuna, Alavés), aztán teljes mértékben arra az egyetlen trófeára kell koncentrálnunk, amelyet még megnyerhetünk, a Bajnokok Ligájára. A keretben mindenki tudja, hogy olyan szinten teljesítünk, amellyel képesek lehetünk bármiért harcolni. Egy mérkőzésen egyetlen hiba nagyon sokba kerülhet, ezért nagyon oda kell figyelnünk. Ez mindenkire vonatkozik, ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját” – kezdte a Mundo Deportivónak adott nyilatkozatát Suárez.

A 33 éves támadó elárulta, hogy a csapat többi tagja hasonlóan gondolkodik. Lehetne bízni a Real Madrid botlásaiban, úgy még odaérhetne az első helyre a csapat, de mindenki érzi, hogy ennek nagyon kicsi az esélye, így már minden fejben a Bajnokok Ligája jár, és a Napoli elleni nyolcaddöntő-visszavágó, amelyet augusztus 8-án, este kilenckor rendeznek (az első mérkőzésen Nápolyban 1-1-s döntetlen született).

„Azzal a lendülettel kell folytatnunk, amelyet a Villarreal ellen bemutattunk (4-1-re nyert a Barca), az a megfelelő út ahhoz, hogy fontos dolgokért harcolhassunk, mint amilyen a BL. Már csak ez maradt nekünk. Amennyiben a keretben mindenki 150 százalékot ad ki magából, akkor elérhetjük a célunkat. A Villarreal elleni mérkőzés egy üzenet volt a számunkra: ha nagyon akarjuk, akkor képesek vagyunk megcsinálni”– mondta az uruguayi.

Borítókép: Luis Suarez (EPA/ALBERTO ESTEVEZ)

További tartalmak