Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenhét éves angol játékost igazolt a Dortmund

m4sport.hu
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata leigazolta a 17 éves Jude Bellinghamet az angol másodosztályú Birmingham Citytől.

A dortmundi klub tájékoztatása szerint a tehetséges középpályással hosszútávú szerződést kötöttek, és fiatal kora ellenére egyből a felnőtt csapatnál számítanak rá. Vételárát nem közölték, de sajtóhírek szerint 26 millió fontért öt évre szerezték meg a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea által is csábított futballistát.

„Nem tudok elég hálás lenni a Birmingham Citynek azért, amit értem tett. Nemcsak ebben a szezonban, hanem amióta hétévesen a klubhoz érkeztem. Most nagyon izgatott vagyok, hogy Európa egyik legnagyobb csapatához igazoltam” – mondta Bellingham, aki szerint könnyű döntést hozott, mert a Borussia Dortmund híres arról, hogy fejlődnek nála a fiatal tehetségek.

A háromszoros U17-es angol válogatott Bellingham a mostani szezonban eddig 40 mérkőzésen négy gólt szerzett és három gólpasszt adott az angol másodosztályú bajnokságban.

A játékos július 30-án csatlakozik a dortmundi kerethez, amelynek tagjai a keresztnévből adódóan a Beatles legendás dalát énekelve köszöntötték leendő társukat.

További tartalmak