×

Ezért nem adtuk a Sepsi-FCSB román kupadöntőt

Hiába volt megállapodás, a románok a meccs előtt nem sokkal döbbentek rá, nincs is náluk a közvetítési jog.Szerda este először szerepelt a Román Kupa döntőjében székelyföldi csapat. Úgy tűnt az M4 Sport élőben közvetíti a bukaresti FCSB és a Sepsi OSK összecsapását, de nem sokkal a találkozó kezdete előtt a románok jelezték, nincs náluk a közvetítési jog.

Ez azért is furcsa, mert napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a találkozó közvetítési jogával. Az M4 Sport meg is állapodott velük a közvetítésről, amely azonban a fent említettek miatt mégsem jött létre.

A műholdjelet kódolták, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudtuk közvetíteni a találkozót, megkeresésünkre nem jeleztek vissza.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, az MTVA jogi lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. „Megkérdeztük azt a céget, amelyikkel kötöttük ezt a szerződést, hogy rendelkezik-e a kupadöntő jogaival. Jólius 13-án az volt a válasz, hogy igen, rendelkeznek. Ennek megfelelően készültünk, vártuk a találkozót, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora jelentőséggel bír. Ehhez képest bő egy órával a találkozó kezdetét megelőzően kaptunk egy nagyon kedves e-mailt, hogy elnézést kérnek a kellemetlenségért, de még sincs náluk a nemzetközi joga ennek a találkozónak, úgyhogy nem tudják odaadni, ezért aztán a jelet, amit addig nem kódoltak, elkezdték kódolni, és ahhoz mi már nem kaptunk jelszót. A lényeg, hogy sajnos ezt a mérkőzést most nem tudtuk közvetíteni, természetesen megtesszük a jogi lépéseket.”