Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG nyerte a Francia Kupát, Neymar-góllal, Mbappé elvesztésével

A PSG nyerte a Francia Kupát, Neymar-góllal, Mbappé elvesztésével

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain a bajnokság után a Francia Kupát is behúzta - 13. alkalommal a klub történetében -, miután a fináléban 1-0-ra verte a St. Etienne csapatát. A mérkőzésen Neymar szerezte a győztes találatot, Mbappé pedig csúnya bokasérülést szenvedett, a napokban kiderül, mennyire súlyos.

A Paris Saint-Germain jó előjelekkel várhatta a mérkőzést. Miután a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságot megnyerte, július elején három felkészülési meccset játszott a csapat, amelyeken 20 gólt szerzett és egyet sem kapott (Le Havre 9-0, Waasland-Beveren 7-0, Celtic 4-0).

A párizsi együttes már a 14. percben megszerezte a vezetést, Mbappé lépett ki szépen a jobboldalon, lövését Moulin még védte, de a kipattanót Neymar a kapuba passzolta.

A PSG támadásban maradt, de egy incidens, ami nagyon sokba kerülhet a csapatnak, kicsit megtörte a lendületet. A lendületesen játszó Kylian Mbappét borzalmasan felrúgta Loic Perrin, akit a játékvezető ki is állított egy kisebb csetepaté után. A piros-kékek remek formában futballozó támadójának csúnyán letapadt a bokája az esetnél, kétséges, hogy felépül-e a soron következő ligakupa-döntőre, majd a Bajnokok Ligája-negyeddöntőre az Atalanta ellen.

A 21 éves francia sírva, de a saját lábán hagyta el a pályát (a meccs után már társaiban ünnepelt, mankóval).

Kylian Mbappé mankóval és rögzítéssel a jobb bokáján. (Forrás: PSG – Twitter)

Talán a horrorisztikus sérülés is közrejátszott abban, hogy az emberelőnyben játszó fővárosi csapat lendületet vesztett, de a folytatásban már korántsem volt annyira meggyőző a teljesítménye. Igaz, ettől függetlenül még több gólszerzési lehetősége is volt Neymaréknak.

A PSG a klub történetében immár tizenharmadik alkalommal hódította el a Francia Kupát, az elmúlt hat kiírásban ötödször, tavaly a döntőben maradt alul.

1982-ben volt döntős, akkor is a PSG bizonyult jobbnak nála, amelynek az volt az első sikere a kupasorozatban.

A Ligue 1 után végül a kupát is elhódította a PSG, amelynek következő nagy feladata a ligakupa-döntő lesz a Lyonnal szemben július utolsó napján, majd ezt követi a lisszaboni Bajnokok Ligája Torna, ahol az olasz Atalanta vár a csapatra.

Francia Kupa, döntő:
Paris Saint-Germain-Saint-Étienne 1-0 (1-0)
góllövő: Neymar (14.)

Borítókép: A gólszerző Neymar Jr (jobbra) és Kylian Mbappé, akit lehet, hogy hosszabb időre elveszített a csapat. (EPA/YOAN VALAT)

További tartalmak