×

Cruyff fél év után 0/0-s mérleggel mondott le az ecuadori kapitányságról

Lemondott az ecuadori labdarúgó-válogaottt szövetségi kapitányi posztjáról a januárban kinevezett Jordi Cruyff. A holland tréner úgy távozik, hogy fél év alatt egyetlen mérkőzésen sem irányította a csapatot.

Jordi Cruyff (Forrás: As)A játékosként a Barcelonában és a Manchester Unitedben is megfordult, kilencszeres holland válogatott Jordi Cruyffot januárban nevezték ki szövetségi kapitánynak a dél-amerikai országban, miután a nemzeti csapat Hernan Dario Gomez irányításával a 2019-es Copa Americán már a csoportkörben búcsúzott. Az elvárás az volt a legendás Johan Cruyff fiával szemben, hogy vezesse ki a válogatottat a 2022-es katari világbajnokságra.

Ez a feladat másra fog maradni, a 46 éves holland edző ugyanis három hónappal a dél-amerikai vb-selejtezők rajtja előtt lemondott. Cruyff úgy töltött el több mint fél évet a poszton, hogy egyszer sem irányította a csapatot. A koronavírus-járvány alatt Európában tartózkodott, július 17-én kellett volna visszatérnie Ecuadorba, ez azonban nem történt meg, távozásának hírét a helyi szövetség közölte.

Jordi Cruyff edzői karrierje 2009-ben kezdődött, azóta máltai, ciprusi, izraeli és kínai csapatok kispadján ült.