Musorujsag
Élő Eredmények

A Juve U23-as csapatával állhat ki a Roma ellen

DAZN
Maurizio Sarri vezetőedző kilátásba helyezte, hogy a bajnok Juventus az U23-as csapatával áll ki a Serie A zárófordulójában a Roma ellen.

„Az a probléma, hogy egyedüli csapat vagyunk Európában, amelyiknek tizenkét nap alatt ötször kell játszania”nyilatkozta a DAZN-nek a szakember a Cagliari elleni szerdai vereséget követően. Érthetőnek tartja, ha két nappal a bajnoki cím bebiztosítása után a labdarúgók motivációs szintje nem verdeste az egeket.

 Cristiano Ronaldo valószínűleg lemarad a gólkirályi címről (fotó: EPA/ELISABETTA BARACCHI)

Hogy Cristiano Ronaldo végigjátszotta a tét nélküli mérkőzést, azt pedig a portugál klasszis ambícióival magyarázta. Elismerve, hogy saját magánál senki nem ismeri jobban a teste jelzéseit, márpedig ha készen állt célba venni a gólkirályi címet, ami Aranycipőt is érne neki, akkor Sarri nem akarta megfosztani a lehetőségtől. Ronaldo nem talált be, és könnyen elképzelhető, az utolsó fordulóban már esélyt sem kap, hogy behozza Ciro Immobilével szembeni háromgólos lemaradását.

„Meglátjuk, milyen állapotban leszünk, vagy a hétvégén teljes egészében a 23 év alatti csapatunkkal kell kiállnunk, hogy mindenki pihenhessen” – folytatta az edző, utalva rá, hogy kilenc játékosára már így sem számíthatott. Márpedig a jövő heti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján a Lyon ellen 1-0-s hátrányból kéne kivívnia a Juvénak a lisszaboni nyolcas döntőbe jutást, azaz érthető, ha minimalizálná a sérülések lehetőségét.

A szombati AS Roma elleni mérkőzésnek egyébként egyik fél szempontjából sincs tétje, a torinóiak már begyűjtötték zsinórban a kilencedik Scudettójukat, míg a fővárosiak az Európa Liga-szereplést érő ötödik helyről nem tudnak elmozdulni.

 

További tartalmak