×

A Napoli bejelentette nigériai csatára érkezését

A nyolcszoros nigériai válogatott Victor Osimhen az olasz Napoliban folytatja pályafutását. A 21 éves csatárért rekordösszeget fizetett a nápolyi klub a francia Lille-nek.

Victor Osimhen (Forrás: Ligue 1)
A Napoli új játékosának érkezéséről szóló közleményében nem ír arról, hogy mennyiért és hány szezonra vásárolta meg, de az olasz sajtó konkrét számokról ír.

Osimhen öt évre írt alá a Napolinak, és a klub történetének legdrágább futballistája lesz. A nápolyiak ugyanis 50 millió eurót utalnak a Lille-nek, amely 20 millió euró értékben négy játékost is kap, sőt további 10 milliós bónusz szerepel a szerződésben, azaz akár 80 millió euróig ugorhat a nigériai ára.A klubrekordot egyébként eddig Gonzalo Higuaín tartotta, akiért 2013-ban 39 milliót fizetett a klub a Real Madridnak.

Osimhen 2016-ban érkezett az európai futballba, akkor a német Wolfsburg játékosa lett. Később a belga Charleroi-ban játszott, mielőtt a Lille-be igazolt volna az elmúlt évben. A 2019/20-as szezonban 38 mérkőzésen 18 gólt szerzett a francia csapat színeiben.