×

A Newcastle után a Milanra vetett szemet a szaúdi koronaherceg

Sajtóhírek szerint a napokban a Newcastle United megvásárlásától visszalépő befektetői csoport az AC Milan megszerzését fontolgatja.

A szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán nevével fémjelzett konzorcium hetek óta tárgyalt a Newcastle United megvásárlásáról, ám a minap a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva visszavonta vételi ajánlatát, a hírek szerint viszont nem tett le arról, hogy egy nagy múltú klub tulajdonosa legyen.

A Sanadeq című gazdasági lap információi szerint ugyanis a brit üzletasszony, Amanda Staveley vezette, szaúdi többségű csoport most azon töri a fejét, hogyan szerezhetné meg az AC Milan labdarúgócsapatát.

A közel-keleti lap azt írja, a klub komoly hagyományai mellett a milánóiak utóbbi hetekben mutatott formája keltette fel a szaúdiak figyelmét, akik mélyen a zsebükbe nyúlnának, hogy megvegyék a gárdát az amerikai Elliott Managementtől.

A piros-feketék hatalmas hajrát vágtak ki a Serie A újraindulása óta: kilenc bajnokijukból két döntetlen mellett hetet megnyertek, amivel biztosították hatodik helyüket, azaz Európa-liga-indulásukat és Stefano Pioli vezetőedző szerződéshosszabbítását.