Musorujsag
Élő Eredmények

Immobile lesz az európai Aranycipő nyertese

Immobile lesz az európai Aranycipő nyertese

football-italia.net
Mivel Maurizio Sarri nem nevezte Cristiano Ronaldót a Juventus utolsó, AS Roma elleni meccsére, így biztossá vált, hogy Ciro Immobile lesz az olasz gólkirály, valamint a 2019/2020-as idényben az európai Aranycipő nyertese is.

A Lazio támadója 35 találattal vezeti a góllövőlistát és mivel a tőle négy góllal elmaradó Cristiano Ronaldo nem játszik a szombat esti találkozón, már nem tudja beérni őt. A harmadik helyen Romelu Lukaku áll, 12 találattal lemaradva, annak azonban elenyésző az esélye, hogy a szintén ma esti, Atalanta elleni meccsen 12 gólt szerez. Ennek tükrében Immobile gólkirályi címe biztosnak tekinthető.

Ez azt is jelenti, hogy a 2019/2020-as idényben a 30 éves olasz labdarúgó lesz az európai Aranycipő nyertese is, hiszen egy góllal már biztosan többet szerzett az idényben, mint a Bayern München gólvágója, Robert Lewandowski. Ebben a versenyben Lukaku mellett már csak a svájci – már bajnok – Young Boys játékosa, Jean-Pierre Nsame előzhetné meg, azonban ehhez egy meccsen legalább 15 gólt kellene szereznie.

Immobile a harmadik olasz játékos, aki elnyeri a rangos elismerést Francesco Totti és Luca Toni után.

Ha legalább két gólt szerez ma este, akkor Serie A rekordot állíthat fel. Az olasz első osztályban egy idényben eddig a legeredményesebb Gonzalo Higuain volt. Az argentin támadó 36-szor vette be az ellenfelek kapuját a 2015/16-os bajnoki szezonban.

 

További tartalmak