×

A koronavírus-járvány miatt 55 alkalmazottjának elbocsájtását jelentette be az Arsenal

A Premier League-ben szereplő Arsenal szakmai ügyeiért felelős vezetője, Raul Sanllehi szerdán egy részletes nyilatkozatban közölte a szurkolókkal, hogy a klub 55 alkalmazottját kénytelen elbocsájtani a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt.

BRITAIN SOCCER FA CUP FINAL
Sanllehi nem csupán az elbocsájtásokkal kapcsolatban tájékoztatta a szurkolókat, hanem részletesen kifejtette, milyen hatást gyakorol a világjárvány a klub működésére: "Most már nyilvánvaló, hogy a bevételeink hosszabb távú csökkenésével kell szembenéznünk, mint amiben előre reménykedtünk" - jelentette ki a szakvezető.

"A COVID-19 világjárvány több klubbal, sportággal, szabadidős és szórakoztató tevékenységgel foglalkozó vállalkozással egyetemben közvetlenül érintett minket is, de keményen dolgozunk, hogy szilárd lábakon álljunk a jövőben is. A legfontosabb jövedelemforrásaink jelentősen csökkentek és ezek a negatív hatások valószínűleg a következő szezonban is folytatódnak.

A járvány a 134 éves történelmünk legnagyobb kihívását állította elénk és több intézkedés bevezetésével azonnal reagáltunk, hogy a költségeinket csökkentsük. Jelentős pénzügyi támogatást kaptunk a tulajdonosoktól a stadionnal kapcsolatos adósságaink finanszírozására. Ezek a lépések mind csökkentették a koronavírus-járvány klubra gyakorolt hatását.

A globális gazdasági előrejelzések szintén nagyon negatívak és mindannyian reménykedünk, nem lesz második hullám, de ez a sok előttünk álló bizonytalanság egyike, amelynek megfelelően kell készülnünk.

Az elmúlt években bővítettük a személyzetet annak érdekében, hogy tovább növekedjen a klub, de jelenleg csökkentenünk kell a költségeket, hogy továbbra is biztosítsuk a fenntartható és biztonságos működést. Ameddig csak lehetett, igyekeztünk megóvni az embereink munkahelyét és illetményét, de sajnos most eljutottunk arra a pontra, hogy előterjesztettük 55 alkalmazottunk elbocsájtását. Ez egyáltalán nem könnyű és mielőtt bekövetkezne, minden aspektusból megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Most egy 30 napos konzultációs időszak kezdődik, hogy átvizsgáljuk a javaslatot. Tudjuk, ez nagyon nehéz az alkalmazottak számára, de ezek a változtatások azt a célt szolgálják, hogy biztosítsuk ennek a nagyszerű klubnak a világjárvány utáni erős helyzetét."