Musorujsag
Élő Eredmények

Magyarország egyike lehet a BL- és EL-selejtezők semleges helyszíneinek

Magyarország egyike lehet a BL- és EL-selejtezők semleges helyszíneinek

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség felajánlotta segítségét az európai szövetségnek azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.
A Puskás Aréna (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az UEFA csütörtökön videokonferenciát tartott az 55 tagállam képviselőivel, a megbeszélés fókuszpontja a 2020/21-es szezon nemzetközi sorozatainak lebonyolítása volt. A nemzetközi kupasorozatok lebonyolításával kapcsolatban hangsúlyos kérdés volt az országonként változó utazási korlátozásokkal kapcsolatos, illetve a pozitív Covid19-tesztek esetén felmerülő intézkedések, amelyek hatással lehetnek az egyes mérkőzések megrendezésére.

Ennek érdekében az UEFA – a szükséges egyeztetéseket követően – kijelölt négy országot, amely szükség esetén semleges helyszínként adhat otthont az augusztusi BL- és EL-selejtezőknek:

Ciprus, Görögország, Lengyelország és Magyarország.

Az UEFA közleményében köszönetet mondott annak a négy tagországnak, amelyek az európai szövetség esetleges rendelkezésére ajánlották fel stadionjaikat, illetve biztosították a klubok korlátozás nélküli be- és kiutazását az országból.

Az MLSZ közleményéből kiderül, az UEFA tájékoztatta a nemzeti szövetségek vezetőit a klubsorozatok 2020/21-es selejtezőinek új rendezési szabályairól. Semleges helyszíneken is lehet összecsapásokat rendezni, amennyiben a két ország koronavírusra vonatkozó utazási és karantén-előírásai nem teszik lehetővé az érintett hazai klub mérkőzésrendezését.

Az már korábban eldőlt, hogy az UEFA Szuperkupa-mérkőzést szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában rendezik.

Az európai szövetség a szeptemberi válogatott meccsekkel kapcsolatos kihívásokat is megvitatta. Az UEFA és a nemzeti válogatottak szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ezeket a találkozókat az eredeti helyszíneken lehessen lejátszani, ám egyelőre a semleges pályás megoldás sem zárható ki.

A közleményben megjegyzik, folyamatosan monitorozzák a zárt kapus mérkőzések szükségességét és a szurkolók beengedésének lehetőségét, ezzel kapcsolatban augusztus közepén várható döntés, a jelenlegi korlátozások helybenhagyása vagy enyhítése.

További tartalmak