×

A Juve megkereste Pochettinót, de nem ő az egyetlen jelölt Sarri helyére

A külföldi sajtóban leginkább hat jelöltről olvasni, aki betöltheti az olasz bajnok megürült vezetőedzői posztját.

Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/Will Oliver)
Az olasz bajnok Juventusnál nem nézték jó szemmel, hogy a csapat már a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében búcsúzott a Lyonnal szemben, így menesztették a vezetőedzőt, a sajtó pedig máris tele van a lehetséges utódokkal.

A portugál Bola a Sky Sportra hivatkozva azt írja, hogy a Serie A legutóbbi kiírását negyedik helyen zárt Lazio trénere, Simone Inzaghi jó eséllyel pályázhat Sarri helyére. A rómaiak mesterét még egy évig köti szerződés a klubhoz, a neve pedig már tavaly nyáron felmerült a Juventusnál.

Több külföldi forrás Mauricio Pochettino érkezését jövendöli, a Football Italia azt írja, a bajnokcsapat vezetése már meg is kereste az argentin edzőt, akinek azóta nincs csapata, hogy 2019 novemberében menesztette a Tottenham.

A RaiRadio1 Sérgio Conceicao nevét is bedobta a kalapba, s a Juve vezetése jól is teszi, ha számításba veszi a portugál trénert, aki az elmúlt három évben már másodszor nyerte meg a bajnokságot az FC Portóval (ahova 2021 nyaráig köti szerződés), ráadásul egy portugál kupa és egy szuperkupa is bekerült a vitrinbe.

Persze a jelöltek listája ennél is szélesebb, ne feledjük, ott van még a Real Madrid (a spanyol bajnok a Manchester City ellenében búcsúzott az elitligától) vezetőedzője, a Juventust játékos korából jól ismerő Zinédine Zidane, aki a Daily Mail szeint a Juve elsőszámú célpontja, a klub U23-as csapatát irányító Andrea Pirlo vagy éppen a korábbi mester, a csapat nélküli Massimiliano Allegri.