×

Ronaldinho és fivére 200 ezer dollár óvadék ellenében szabadulhat

A paraguayi ügyészség határozata szerint Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére 200 ezer dolláros büntetés befizetése nyomán elhagyhatja az országot, de ehhez még az illetékes paraguayi bíróság jóváhagyására is szükség van - adta hírül a két ország sportsajtója.

Ronaldinho és testvére, Roberto Assis bírósági meghallgatásra érkezik 2020. március 7-én a paraguayi Asuncionban (Fotó: EPA/Nathalia Aguilar) Ronaldinho és testvére, Roberto Assis bírósági meghallgatásra érkezik 2020. március 7-én a paraguayi Asuncionban (Fotó: EPA/Nathalia Aguilar)
A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében háziőrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket, ahol mindmáig laknak.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.