Musorujsag
Élő Eredmények

Sarri után sportigazgatójától is megválhat a Juventus

m4sport.hu
Sarri után sportigazgatóját, Fabio Paraticit is elküldheti a Juventus, írja a Sky Sport Italia.
Balról jobbra: Fabio Paratici, Pavel Nedved és Andrea Agnelli (fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

A Juventus a Lyon elleni BL-kudarc után kevesebb mint 24 órával már menesztette is Maurizio Sarri vezetőedzőt, alig több mint egy évvel kinevezését követően. Sarri az olasz bajnokságot ugyan megnyerte, de elvesztette az olasz Szuperkupa-döntőt (a Lazio ellen) és az Olasz Kupa döntőjét (a Napoli ellen), illetve a 16 között kiesett a BL-ből.

A lehetséges utódról már megkezdődtek a találgatások.

Hírek szerint a Juventusnak 20 millió eurót kell fizetnie Sarrinak a 2022-ig szóló szerződés egyoldalú felbontása miatt, de könnyen lehet, hogy itt nem állnak meg.

Frissítés: a Juventus idő közben cáfolta a Sky Sport értesülését.

(fotó: EPA/GUILLAUME)

Az alelnök, Pavel Nedved mellett Fabio Paratici volt, aki meggyőzte Andrea Agnelli elnököt Massimiliano Allegri menesztésének szükségességéről és a Sarri-projektben rejlő lehetőségről.

A váltás megtörtént, a sportigazgató azonban nem tudott olyan játékoskeretet biztosítani, amely a Sarri futballjára jellemző stílus megvalósításra alkalmas lett volna, így a kudarcban vastagon benne van.

Ő volt az, aki három hete még azt nyilatkozta, biztos, hogy a következő szezonban is Sarri lesz a Juventus vezetőedzője.

Paratici egyébként a klub ügyvezetői igazgató posztjáról másfél éve távozó, azóta az Internél dolgozó Beppe Marotta helyét vette át a Juventusnál, sokak meglepetésére.

A Sky Sport szerint Paratici jelenlegi jobbkeze, Federico Cherubini kaphat lehetőséget a sportigazgatói poszton.

További tartalmak