Musorujsag
Élő Eredmények

A Juventus szerződtetné Lacazette-et - sajtóhír

A Juventus szerződtetné Lacazette-et - sajtóhír

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a Juventus csereügylet keretén belül szerezné meg az Arsenal támadóját.

Bár a koronavírus-járvány gazdasági hatását a Juventus is megérezte, mégis nagyobb átalakítás várható az olasz bajnoknál, hiszen a Lyon elleni korai BL-búcsú (a nyolcaddöntőben) méltatlan volt a klubhoz, ráadásul a Maurizio Sarri helyére kinevezett új vezetőedző, Andrea Pirlo – ahogy az egy váltásnál lenni szokott – vélhetően minden segítséget megkap a vezetéstől, hogy újjáépítse a kicsit megfáradt csapatot.

A korábbi középpályás legenda a klub új stratégiájával azonosulva ki is nézte magának az olasz futball két nagy ígéretét, Sandro Tonalit és Nicolo Zaniolót, de más nevek is vannak a kalapban.

Ilyen például az Arsenal támadója, Alexandre Lacazette, akiért a The Athletic értesülése szerint, pénzt és Gonzalo Higuaínt (ennek a cserének kicsi a valószínűsége, mert az argentin már 33 éves és a fizetése is magas), Douglas Costát (ez a csere sem lehet túl vonzó a londoniaknak, mert a keret tele van szélsőkkel) vagy Cristian Romerót (a 22 éves védővel akár jól is járhat az Arsenal) adná a torinói klub.

Igaz, hogy a francia játékos alapember volt Mikel Arteta vezetőedzőnél, de nem szabad elfelejteni, hogy az Arsenal is szeretné átszabni keretét, amihez jól jön a pénz, plusz a vezetés állítólag arra kérte a spanyol trénert, csökkentse a bérköltségeket, márpedig Lacazette heti 180 ezer fontos fizetésével az Ágyúsok egyik legtöbbet kereső játékosa.

A francia támadó egyébként nem élete szezonját futotta, 39 tétmeccsen mindössze 12-szer volt eredményes és 7 gólpasszt jegyzett.

 

További tartalmak