×

Bjelica: Dani Olmo jobb, mint Joao Félix és 90 millióval olcsóbb

Nenad Bjelica, a Dinamo Zagreb ex-vezetőedzője értetlenül áll azelőtt, hogy fizethetett 126 millió eurót a portugál Joao Félixért az Atlético Madrid, miközben akár a spanyol Dani Olmót is megvásárolhatta volna, ehhez képest aprópénzért.

PORTUGAL SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE Dani Olmo (jobbra) gólját ünneplik a Leipzig játékosai. (EPA/ANTONIO COTRIM)
Az elmúlt csütörtökön az RB Leipzig, Gulácsi Péterrel a kapujában magabiztosan verte 2-1-re a spanyol Atlético Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A mérkőzésen a német csapat első gólját Dani Olmo szerezte, amelyre a 126 millióért szerződtetett portugál Joao Félix büntetőből válaszolt, de végül a szintén nagyon fiatal Tyler Adams találatával a lipcsei csapat örülhetett. Az elődöntőben a francia PSG lesz Gulácsiék ellenfele, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Az összecsapás után Nenad Bjelica, aki a Dinamo Zagrebben Olmo edzője volt, értetlenkedve kommentálta, hogy a portugálért miért kellett ennyi pénzt költenie a spanyol csapatnak, amikor egykori játékosát jóval olcsóbban megszerezhette volna, akit ráadásul jobbnak is tartja Félixnél.

„Dani Olmo egy elsőrangú labdarúgó, aki azért jutott idáig, mert keményen dolgozott, türelmes volt és eltökélt. Számomra furcsa és elfogadhatatlan, hogy egyetlen spanyol klub sem próbálta megszerezni. Ráadásul, tudva mire képes, még 20-25 millióért sem akarták” – kezdte a Sportske Novostinak adott interjújában a korábbi horvát válogatott középpályás.

Az különösen kiverte nála a biztosítékot, hogy a portugál támadóért ennyit áldoztak a Matracosok.

„Nem arról van szó, hogy Joao Félixet egy rossz játékosnak tartanám, véletlenül sem. Nagyon jó, de a védekezéssel problémái vannak. Ezzel szemben Olmo védekező munkája is nagyon jó, ahogyan a játék bármelyik elemében az. Képes a pálya közepén és a széleken is játszani, ha kell csatárként is megállja a helyét. Kevés olyan játékos van, aki képes olyan jó teljesítményt nyújtani mint ő, akár középre teszik, akár valamelyik szélre, esetleg előre”- magyarázta Olmo erősségeit a 48 éves szakember.

Kritikája leginkább a spanyol kluboknak szól:

„Az, hogy a spanyol klubok nem ismerték fel Dani Olmo tehetségét egy hatalmas meglepetés számomra, egyben nagy csalódás. Azok után, amit letett az asztalra, furcsa, hogy egyetlen klub sem volt képes 30 milliót fizetni érte. Képtelen vagyok ezt elhinni (az RB Leipzig végül 19 millió eurót fizetett érte a Dinamónak). Főleg annak tükrében, hogy az Atlético 126 milliót fizetett Joao Félixért. Dani Olmo jobb, mint Joao Félix, csak 90 millióval olcsóbb és bármelyik edző számára jobb választás lett volna, mint a portugál, aki csak visszavont ékként képes jól játszani. Már mindent láttam a labdarúgásban, de ennél abszurdabbat még soha” – értetlenkedett a horvát szakember.