Musorujsag
Élő Eredmények

Üdv itthon, Koeman! - bejelentette új edzőjét a Barcelona

Üdv itthon, Koeman! - bejelentette új edzőjét a Barcelona

fcbarcelona.hu
Miután a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu keddi interjújában elárulta, hogy Ronald Koeman lesz a csapat új edzője, szerdán délelőtt a katalán klub hivatalos oldalán is megtörtént a bejelentés.

A holland tréner megbízatása 2022. júniusáig szól, sajtóhírek szerint a szintén korábbi Barca-játékos, Henrik Larsson lehet az egyik asszisztense. A klub technikai igazgatót is váltott, Eric Abidal távozása után a posztot Ramon Planes vette át. Planes korábban sportigazgatóként több spanyol együttesnél dolgozott, egy évig pedig ugyanezt a feladatot látta el a Premier League-ben szereplő londoni Tottenham Hotspurnél.

Koeman – akinek az érkezését a klubelnök már kedden elárulta – 1989 és 1995
között játszott a Barcelonában, ahol alapembere volt a Johan Cruyff által irányított Dream Teamnek.

Az 57 éves tréner nem először vállal munkát a spanyol első osztályban, a 2007/2008-as idényben hat hónapig ült a Valencia kispadján, ugyanakkor sok sikerélményre nem tett szert a csapatnál.

Koeman mostanáig a holland válogatott szövetségi kapitánya volt, de a Mundo Deportivo spanyol lap értesülései szerint a 2021-re halasztott Európa-bajnokság végéig érvényes szerződésében szerepelt egy olyan kitétel, mely szerint ha a Barcelonától kap ajánlatot, akkor szabadon távozhat.

A holland legenda kinevezésére azért kerülhetett sor, mert menesztették Quiqe Setiént, miután a Barca történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

További tartalmak