Musorujsag
Élő Eredmények

Hatból hat - Az Intert legyőzve a Sevilla az Európa-liga győztese

Hatból hat - Az Intert legyőzve a Sevilla az Európa-liga győztese

MTI
A Sevilla fordulatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte pénteken az Internazionalét a labdarúgó Európa-liga kölni döntőjében, így hatodszor hódította el a trófeát.

A második számú európai kupasorozat rekordereként a spanyol csapat eddig valamennyi fináléját megnyerte: 2006, 2007, 2014, 2015 és 2016 után immár hatodszor diadalmaskodott.

A mérkőzés elején Romelu Lukaku 11-esből még az Internazionalénak szerzett vezetést, majd Luuk de Jong két fejesével fordított az andalúziai együttes, de a milánóiak még a szünet előtt egyenlítettek Diego Godin fejesével. A mindent eldöntő találat a 74. percben szerencsés körülmények között született, mivel Lukaku szerencsétlenül ért bele Diego Carlos ollózásába.

Európa-liga, döntő:
Sevilla (spanyol)-Internazionale (olasz) 3-2 (2-2)
Köln, zárt kapus, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerzők: De Jong (12., 33.), Carlos (74.), illetve Lukaku (5., 11-esből), Godin (35.)
sárga lap: Carlos (4.), Banega (45.), illetve Barella (41.), Bastoni (55.), Gagliardini (73.)

Sevilla:
Bono – Navas, Kounde, Carlos (Gudelj, 86.), Reguilon – Jordan, Fernando, Banega – Suso (Vazquez, 77.), De Jong (en-Nesziri, 85.), Ocampos (El Haddadi, 71.)

Internazionale:
Handanovic – Godin (Candreva, 90.), De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio (Moses, 78.), Barella, Brozovic, Gagliardini (Eriksen, 78.), Young – Lukaku, Martinez (Sanchez, 78.)

A Sevilla az Európa-liga 2019/2020-as szezonjának győztese (Fotó: EPA/Martin Meissner / POOL)

I. félidő:
3-5. perc: Carlos buktatta a 16-os jobb oldalán Lukakut, a megítélt büntetőt a sértett a jobb alsó sarokba rúgta (0-1).
12. perc: Navas jobb oldali beadását követően De Jong hat méterről csukafejessel próbálkozott, a kapu bal oldalába tartó labdába csak beleütni tudott Handanovic (1-1).
33. perc: Banega ívelt egy szabadrúgásból az ötös bal sarkához, ahonnan De Jong ívesen, Handanovic felett a bal sarokba fejelte a labdát (2-1).
35. perc: Brozovic ívelt szabadrúgásból az ötös vonalára, ahol Godin emelkedett a legmagasabbra, és a kapu jobb oldalába fejelt (2-2).

II. félidő:
74. perc: Banega jobb oldali szabadrúgása után röviden szabadítottak fel az Inter védői, Carlos ollózva kapura lőtt, de Lukaku szerencsétlenül ért bele a bal sarok mellé tartó labdába, amely így a keresztléc alá vágódott (3-2).

Nagyszerűen kezdett az Internazionale, ugyanis első támadása végén 11-eshez jutott Lukaku buktatásáért, a büntetőt pedig maga a sértett értékesítette, aki így sorozatban 11. El-találkozóján is betalált. Az olaszok azonban nem örülhettek sokáig, mert De Jong fejesével egyenlített a Sevilla. A gólváltást követően inkább a spanyolok akarata érvényesült, mégis a milánóiak hagytak ki ziccert D’Ambrosio révén. A Sevilla aztán egy újabb De Jong-fejessel vezetést szerzett, de még rövidebb ideig játszhattak előnyben, mert Godin is fejjel volt eredményes. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán.

Az Inter legyőzésével hatodik fináléját is megnyerte a Sevilla a második számú európai kupasorozatban (fotó: EPA/Martin Meissner / POOL)

A második félidőben is maradt a magas iram, a csapatok pedig felváltva veszélyeztettek, így kifejezetten élvezetes küzdelmet vívtak egymással. A 60. perctől visszavettek az együttesek a tempóból, a játék pedig óvatosabbá vált, az Inter mégis ekkor hagyta ki a legnagyobb helyzetét, ugyanis Lukaku egyedül törhetett kapura, ám a kapusba lőtt. Az egyre „csendesebben csordogáló” mérkőzésbe a Sevilla szerencsés találata lehelt ismét életet. Hátrányban az olasz csapat nagy erőket mozgósított, egy ízben a Sevilla védelme csak a gólvonalról tudott menteni. Ezt leszámítva viszont nagy helyzete nem volt az Internek, mivel andalúziai ellenfele taktikusan tördelte a játékot és húzta az időt, így története során hatodszor megnyerte a második számú európai kupasorozatot.

A Sevilla útja a diadalig:
A csoport:
Qarabag (azeri)-Sevilla (spanyol) 0-3
Sevilla-APOEL (ciprusi) 1-0
Sevilla-Dudelange (luxemburgi) 3-0
Dudelange-Sevilla 2-5
Sevilla-Qarabag 2-0
APOEL-Sevilla 1-0
A csoport végeredménye: 1. Sevilla 15 pont, 2. APOEL 10, 3. Qarabag 5, 4. Dudelange 4

a legjobb 16 közé jutásért:
CFR Cluj (román)-Sevilla 1-1
Sevilla-CFR Cluj 0-0

nyolcaddöntő:
Sevilla-AS Roma (olasz) 2-0

negyeddöntő:
Sevilla-Wolverhampton Wanderers (angol) 1-0

elődöntő:
Sevilla-Manchester United (angol) 2-1

döntő:
Sevilla-Internazionale 3-2

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Másodszor is elmaradt a Slovan feröeri BL-selejtezője
Másodszor is elmaradt a feröeri KÍ Klaksvík és a Slovan Bratislava mérkőzése a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Két nappal ezelőtt a szlovák küldöttség egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált, most a péntekre halasztott összecsapást az európai szövetség (UEFA) törölte.
Külföldi futball
Griezmann és De Jong is a helyére kerül Koemannál
A Barcelona új edzője, Ronald Koeman egy holland rádiónak beszélt terveiről, elképzeléseiről a katalán klubnál, a francia Antione Griezmann és honfitársa, Frenkie de Jong szerepét külön kiemelte.
Külföldi futball