Musorujsag
Élő Eredmények

Messi közölte a Barcával, hogy fel akarja bontani a szerződését

Messi közölte a Barcával, hogy fel akarja bontani a szerződését

Marca
Egybehangzó argentin és spanyol sajtóértesülések szerint Lionel Messi hivatalosan közölte a Barcelona vezetőségével, hogy fel akarja bontani jövő nyárig érvényes szerződését.

Több argentin lap és a Marca is vezető hírként számolt be róla, hogy az argentin klasszis kedden tértivevényes levél útján (a címzettnek aláírással kell igazolnia, hogy átvette a küldeményt) tudatta döntését a katalán klubbal, amely utóbb az amerikai AP hírügynökségnek el is ismerte ezt.

A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy a múlt héten kinevezett Ronald Koeman állítólag telefonon közölte Messi nagy barátjával, Luis Suárezzel, hogy nem számol vele.

Messi szerződése eredetileg 2021. június 30-ig szól, ám a kontraktusban szerepel egy olyan záradék, amely alapján a hatszoros aranylabdás minden év június 1-ig dönthet, hogy marad-e a klubnál.

A híradások szerint a 33 éves támadó a rendhagyó körülményekre, azaz a koronavírus-járványra, illetve az amiatti csúszásra, valamint az átigazolási időszak októberig törtétnő kitolására hivatkozva kéri szerződése felbontását.

Az argentin – akinek 700 millió euró a kivásárlási ára – múlt pénteken ült le beszélgetni Ronald Koemannal, akinek már akkor jelezte, inkább látja magát a klubon kívül, mint annak tagjaként. A találkozó után annak is híre kelt, hogy Messi neheztel a csapatvezetésre, illetve a holland trénerre, hogy kiszivárgott ez az információ.

Lionel Messi hivatalosan 2001 óta erősíti a Barcelonát. A klub akadémiájáról indulva végigjárta gránátvörös-kékek utánpótláscsapatait, majd 2004 novemberében 17 évesen, 3 hónaposan és 22 naposan a csapat történetének legfiatalabb debütánsaként mutatkozott be tétmeccsen a felnőttek között.

Gyakorlatilag mindent megnyert a csapattal, Spanyolországban tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligája-elsőségből és három-három klubvilágbajnoki, illetve Európai Szuperkupa-győzelemből vette ki a részét.

A 2008-ban olimpiai bajnok és 2014-ben vb-ezüstérmes támadó nevéhez 731 barcelonai mérkőzésen 634 gól és 276 gólpassz fűződik. Legutóbbi és talán utolsó Barca-mérkőzése a Bayern elleni 2-8.

További tartalmak