Musorujsag
Élő Eredmények

Ivan Rakitic visszatért Sevillába - hivatalos

Ivan Rakitic visszatért Sevillába - hivatalos

sevillafc.es
A spanyol La Ligában szereplő Sevilla FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy hat év után visszatért Barcelonából Ivan Rakitic.

A 32 éves horvát válogatott középpályás négy évre írt alá régi-új csapatához, amelynek színeiben 2011 januárja és 2014 júniusa között már játszott. Az átigazolás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A 2014-ben a Sevillával EL-győztes Rakitic az elmúlt hat évben négy bajnoki címet és négy Király Kupát nyert a Barcelonával, amellyel egyszer a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott.

A középpályásnak spanyol médiaértesülések szerint azért kellett távoznia a katalán klubtól, mert az új edző, a holland Ronald Koeman nem tartott rá igényt.

A Barcelona azok után kezdett kiárusításba, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8-2-re kikapott a későbbi győztes Bayern Münchentől, majd Enrique Setien helyére kinevezte Koemant vezetőedzőnek. A szakember több játékossal – a többi között Luis Suárezzel és Arturo Vidallal – is közölte, nem tart rájuk igényt a továbbiakban, ráadásul a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is bejelentette, hogy távozni kíván.

A Svájcban született Rakitic az FC Baselben kezdte profi pályafutását, majd a Schalkét és 2011-től a Sevillát erősítette, mielőtt 2014-ben 18 millió euró ellenében Barcelonába szerződött. A közelmúltban bejelentette, hogy szívesen visszatérne Sevillába, ahol megismerkedett a feleségével.

További tartalmak