A 8 legfontosabb kijelentés a Messi-interjúból

Lionel Messi a Goal.com-nak adott exkluzív interjúban jelentette be, kitölti 2021-ig szóló szerződését a Barcelonánál, de őszintén elismerte távozási szándékát, amely már hosszú ideje érlelődött benne. Beszélt a klubvezetéssel folytatott tárgyalás részleteiről, mi gátolta meg a klubváltást és arról is, hogy már nem boldog Barcelonában.

EPA/Alberto EstevezAz interjúból kiemeltük a nyolc legfontosabb részletet.

Bartomeu nem tartotta a szavát

"A klubbal, elsősorban az elnökkel közöltem, hogy távozni akarok. Egész évben mondtam. Úgy éreztem, a klubnak több fiatal, új játékosra van szüksége és az én időm lejárt a Barcelonánál, még ha mindig is az volt a célom, hogy itt fejezzem be a pályafutásomat. Nehéz év van mögöttem, sokat szenvedtem edzésen, a mérkőzéseken és az öltözőben. Minden nehézzé vált számomra és úgy éreztem, új környezetre, új célokra van szükségem. Nem a Bayern München elleni vereség miatt döntöttem így, már hosszú ideje érlelődött bennem. Az elnök folyton azt mondta, a szezon végén eldönthetem, mit szeretnék, de végül nem tartotta a szavát."

A Barcelona iránt érzett szeretet örök

"Nagyon bántott, amikor megkérdőjelezték a klub iránt táplált érzéseimet. Mindegy, hogy megyek vagy maradok, a Barcelonát mindig ugyanúgy fogom szeretni, ez soha nem változhat meg."

A pénz sosem volt faktor

"Számomra mindig a Barcelona volt az első. A múltban számos lehetőségem adódott a távozásra. Még hogy a pénz? Minden egyes szezon végén kaptam olyan ajánlatot, amellyel sokkal több pénzt kereshettem volna, mint itt, de úgy éreztem, Barcelona az otthonom."

Nincs projekt a Barcánál

"A döntésemet, hogy távozni akarok, nem a Bayern München elleni vereség motiválta, sok történés miatt jutottam el erre a pontra. Sokszor elmondtam, itt szeretném befejezni, de azt is, hogy egy győztes projekt része akarok lenni, trófeákat nyerni. De az igazság az, hosszú ideje nincs átgondolt projekt vagy bármi más, csak szemfényvesztés és tűzoltás."

Ha nincs a koronavírus, már nem lenne Messi sem

"Biztos voltam benne, hogy szabadon távozhatok, az elnök azt mondta, a szezon végén eldönthetem, mit akarok. Most mégsem engedte, abba kapaszkodik, hogy ezt június 10-ig jeleznem kellett volna. De a szezon a feje tetejére állt, június 10-én még a La Ligában harcoltunk a bajnoki címért, a koronavírus-járvány közepén. Ez az oka, hogy a következő szezonban is a Barcelonában futballozom. Az elnök azt mondta, csak abban az esetben távozhatok, ha kifizetik a 700 millió eurós kivásárlási záradékot. Ez persze lehetetlen. A másik út a pereskedés lett volna, de soha nem mennék perre a Barcelonával, a klubbal, amelyet tiszta szívemből szeretek és amelynek mindent köszönhetek."

Soha.

"Meg sem fordult a fejemben, hogy pereskedni kezdjek a Barcelonával."

Már nem boldog Barcelonában

"Azért akartam távozni, mert futballkarrierem utolsó éveit boldogan szerettem volna tölteni. Az utóbbi időben nem voltam boldog a Barcelonánál."

Ígéri, a pályán semmi nem fog változni

"A Barcelonánál folytatom és a hozzáállásom semmit nem fog változni, függetlenül attól, hogy távozni akartam. A legjobbamat fogom nyújtani. Mindig nyerni akarok. (...) Most egy új edző van, új ötletek, ami egyfelől jó, de meg kell nézni, hogyan reagál erre a csapat és mennyire leszünk versenyképesek. Ami biztos, hogy maradok és mindent bele fogok adni."

A Goal interjúja angol felirattal itt megtekinthető.