×

Nem mindennapi okból maradt ki a bosnyákok elleni kezdőből Chiellini

Az olasz válogatott pénteken 1-1-es döntetlent játszott a bosnyákokkal a Nemzetek Ligája A-osztályában. Giorgo Chiellini, a Juventus védője a tervek szerint ott lett volna a hazaiak kezdőjében a firenzei Artemio Franchi stadionban, de a szövetségi kapitány, Roberto Mancini nem mindennapi hibája miatt végül a Lazio hátvédje, Francesco Aberbi futott ki a pályára.

ITALY SOCCER UEFA NATIONS LEAGUE Francesco Acerbi (15) kezdett a boosnyákok ellen, Chiellini helyett. (Fotó: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI)
Giorgio Chiellini már több mint egy éve nem lépett pályára az olasz válogatottban korábbi sérülése miatt, a tervek szerint a bosnyákok elleni NL-mérkőzésen tért volna vissza. Mégsem így történt, mert Roberto Mancini egy fontos pillanatban nem vettte fel a szemüvegét.

„Az én hibám volt. A meccs előtt megmutatták nekem a papírt a kezdőkről, amikor épp nem volt rajtam a szemüveg. Rápillantottam és azt mondtam: rendben van. Nem vettem észre, hogy Chiellini helyére Acerbi nevét írták” –vallotta be az olasz RAI csatornának Mancini.

Azért is bántotta figyelmetlensége, mert korábban külön megbeszélte védőjével, hogy a pénteki mérkőzésen ott lesz a pályán.

„Úgy beszéltük meg, hogy Aberbi és Chiellini is kap egy meccset. Megkérdeztem Giorgiót (Chiellini), hogy ma (pénteken) akar játszani vagy hétfőn (Hollandia ellen). Ő azt válaszolta: ma. Ez persze nem olyan, mintha egy kapust tettem volna egy védő helyére, így a különbség nem nagy. De be kell látnom, ez egy hiba volt” – mondta az olaszok szövetségi kapitánya.

A RAI információi szerint az olasz szövetség illetékesei mindent megtettek annak érdekében, hogy Chiellini mégis kezdhessen, de az UEFA nem engedélyezte. Csak akkor lehetett volna váltani, ha Acerbi megsérül a meccs előtti bemelegítés során.